2019-08-18 00:51

Hans Klemm, ambasadorul SUA, critică ordonanțele PSD: „Nu sunt oportune!”

 |  13:45
Hans Klemm, ambasadorul SUA, critică ordonanțele PSD: „Nu sunt oportune!”

S-a zvonit că va fi forțat de administrația Obama să-și dea demisia, dar iată că acest lucru nu doar că nu s-a întâmplat, dar Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, continuă să apere statul de drept în România. Ce-i drept, Donald Trump încă nu și-a intrat în atribuții - acest lucru se va întâmpla abia mâine. Azi, Klemm a acordat un interviu agenției News.ro, criticând ca inoportune proiectele de ordonanță de urgență din domeniul Justiției (grațierea colectivă, redefinirea abuzului în serviciu și a conflictului de interese) pe care Guvernul Grindeanu le-a transmis, ieri, CSM, spre avizare.

Ambasadorul SUA susține că orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice. „Nu considerăm oportună nicio măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei”, afirmă diplomatul american.

„Parteneriatul Strategic România-SUA şi statutul României de membru al NATO şi al Uniunii Europene se bazează pe valori comune, inclusiv pe angajamentul faţă de statul de drept. Vom continua să susţinem ferm şi clar eforturile preşedintelui Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în această direcţie. Orice schimbare a legislaţiei anti-corupţie a României trebuie să se facă printr-un proces transparent, deplin consultativ, care consolidează lupta împotriva corupţiei şi pune capăt furtului bogăţiei ţării. Orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice. Nu considerăm „oportună” nici o măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei”, declară Hans Klemm.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19

In legatura cu acest articol...

Hans Klemm: Statele Unite o susțin ferm pe Kövesi!
Parerea ta...

F-B-I
19 Ian 2017

PSD.............ADICA MAFIE KOMINTERNISTO-BOLSEVICA................TERORISTII FSN
CROCODILUL FLAMAND
19 Ian 2017

FSN-PSD A JEFUIT TOTA ROMANIA.IMPREUNA CU MAFIILE INTERNATIONALE.....TRAFICANTII DE ARME..DROGURI................MAFIA PKK TERORISTII DIN TURCIA..........ACUM VOR SA FIE RECUNOSCUTI DE USA...............CEI MAI BUNI TRAFICANTI DE ARME SI HEROINA.................NASTASE.......EL CHAPO GUZMAN............CARTELUL MEDELIN-PABLO ESCOBAR.............DRAC-NEA TELEMARLANUL
ANONIM
19 Ian 2017

Multumim SUA ,dar compatriotii dumneavoastra,cei ce au invitat la ceremonia de inscaunare a domnului Trump , pe condamnatul penal Dragnea,artizanul acestor incercari de a modifica,dupa interese personale,legi ale statului de drept si drepturile omului in Romania,sunt de aceasi parere cu dumneavoastra,DOMNULE AMBASADOR ?
MăGAR
19 Ian 2017

Oare tovarășul klemm a auzit de suveranitate și neamestecul in treburile interne ???? Păcat că funcționarii accepta statutul de vasal în colonie....Ghiocei !!!!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Armata de victime care își adoră călăii Guvernul Drăgneanu-Ciordache a dezincriminat cvasi-total abuzul în serviciu. Și, dintr-un foc, și-a dezincriminat și dezincriminarea. Adică, nu poate fi tras la răspundere pentru ce-a făcut. Să se știe o treabă. Zilele trecute, am remarcat o ordonanță de urgență dată de același Guvern Drăgneanu-Ciordache pentru „stimularea spiritului antreprenorial”: se vor pompa 10.000 de „stimulente financiare” de maxim 200.000 de lei pentru start-up-uri, adică firme nou înființate. Suma asta de 200.000 de lei „se pupă” cu plafonul stabilit pentru incriminarea abuzului în serviciu – e penal, doar dacă suma în discuție depășește 200.000 de lei. Ce-mi spune mie asta? Că se vor acorda 10 mii de credite pentru clientela PSD și ALDE, pe față, fără criterii economice. Două miliarde de lei șpagă
01 Feb 2017 |
Flagrant de rea intenție Guvernul Grindeanu a fost prins, ieri, în flagrant de rea intenție. Ceea ce presa a dat „pe surse” s-a adeverit: oamenii lui Liviu Dragnea intenționau să adopte, fără consultarea Consiliului Suprem al Magistraturii (obligatorie, chiar dacă avizul nu este tot obligatoriu), două ordonanțe de urgență al căror conținut, s-a adeverit ulterior, ar lovi la temelie lupta anticorupție. Pe de o parte -în cazul ordonanței care ar urma să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală- ar dezincrimina în bună parte abuzul în serviciu și conflictul de interese. Pe de altă parte -în cazul ordonanței grațierii- ar pune în libertate mari corupți, criminali, violatori, sau le-ar reduce drastic timpul pe care îl mai au de petrecut în închisori, pentru motivul că au împlinit vârsta de 60 de ani. (Un dascăl, cititor al ziarului Puterea, remarcă, cu amară ironie: „La pușcărie, la 60 de ani ești bătrân
19 Ian 2017

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray