2019-08-18 20:40

Hans Klemm: Washingtonul dorește o Românie mai prosperă, care să respecte și mai mult statul de drept

 |  07:06
Hans Klemm: Washingtonul dorește o Românie mai prosperă, care să respecte și mai mult statul de drept

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat, vineri seara, că este în interesul parteneriatului strategic dintre cele două state să facă anumite observații în mod public. Acesta a ţinut să precizeze că Washingtonul dorește o Românie "și mai prosperă (...) care să respecte și mai mult statul de drept".

Diplomatul a făcut această afirmație în cadrul unei emisiuni la TVR, întrebat ce crede despre faptul că unii politicieni români, precum Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu, nu sunt foarte mulțumiți de interesul său față de sistemul judiciar.

"Eu cred, Guvernul SUA crede — pentru că vorbesc în numele Guvernului SUA, nu al meu — că este în interesul SUA și al parteneriatului nostru strategic să fac anumite observații în mod public. Asta e datoria mea în calitate de ambasador al SUA în România", a precizat Hans Klemm.

Ambasadorul a mai spus că SUA își doresc să aibă un parteneriat strategic cu o Românie puternică, sigură, "care îmbrățișează un viitor democratic și încearcă să își consolideze instituțiile democratice, care să fie din ce în ce mai prosperă".

"Pentru a realiza aceste lucruri, pentru ca România să fie un partener mai puternic pentru SUA pe măsură ce înfruntăm împreună nesiguranța cu care se confruntă ambele țări în această lume instabilă, SUA își doresc o Românie și mai prosperă, care să îmbrățișeze și mai mult un viitor democratic, care să-și construiască instituții democratice și mai solide, care să respecte și mai mult statul de drept și să continue să aibă contribuții foarte importante la garantarea siguranței transatlantice. Acestea sunt lucrurile pe care le dorește SUA", a completat oficialul american.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-02Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Iul 2016

CORECT D-LE AMBASADOR///DAR CINE A FACUT IN ROMANIA "CAPITALISMUL DE CUMETRIE"......ADICA TOTI BARONII ASTIA CARE NE-AU TERORIZAT PERMANENT DUPA 1989....CINE I-A FACUT MARI CAPITALISTI????....CINEVA TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU TOATE PORCARIILE ASTEA....CRIME NEPEDEPSITE,FURTURI DE PROPRIETATI....CINE SI LE ASUMA?...IN ULTIMII 25DE ANI ROMANIA A FOST CONDUSA DE O MARE MAFIE POLITICO-FINANCIARA...... STITI SI DVS ADEVARUL,MAI MULT CA SIGUR...CINE NE-A JEFUIT?CINE A CONDUS BARONIADA ROSIE?
ANTON
02 Iul 2016

Excelenta, ati fost martorul faptului ca romanii sunt greu de citit. Daca chiar doriti stat de drept, daca orice occidental il doreste, o poate arata intr-un fel; toate argumentele la vedere pledeaza pentru asta. Daca nu, inseamna ca mai sunt si alte argumente contrare, care submineaza afirmatia. Va promit ca voi fi toata viata pro-occidental daca nu ma omorati acum, bineinteles.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray