2020-08-11 16:31

Hellvig, trei gafe la debut. Aproape-directorul SRI a ieșit cu declarații una și una

 |  21:01
Hellvig, trei gafe la debut. Aproape-directorul SRI a ieșit cu declarații una și una

La aproape o lună de la demisia lui George Maior din fruntea Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig a primit aviz favorabil din partea Comisiei parlamentare de control al SRI. Dacă va primi și votul în plen, europarlamentarul PNL va deveni noul director al serviciului ce are ca motto “Patria a priori” (n.r. - Patria înainte de toate). Decizia în comisie a fost luată cu 7 voturi pentru şi unul împotrivă.

Condiţiile audierii lui Hellvig au fost speciale: şedinţă închisă, reprezentanţii presei având acces doar la începutul reuniunii comisiei, pentru ilustraţii. La şedinţă au fost prezenţi toţi membrii comisiei, cu excepţia deputatului Sebastian Ghiță.

Odată cu primirea avizului, Eduard Hellvig a anunțat că va demisiona din PNL și din Parlamentul European imediat după ce va primi mandatul prin votul Parlamentului.

El a precizat că e o numire în urma căreia practic se retrage din viața publică de politician și a promis că atât timp cât va fi director al SRI „nu va exista nici o imixtiune politică în activitatea instituției și nimeni nu-și va permite să exercite presiuni asupra instituției din punct de vedere politic”. În schimb, soția lui nu e deloc încântată de schimbare, din punct de vedere financiar și au avut loc „discuții acasă” pe această temă, după cum a mărturisit liberalul.

Laudă lui Coldea

Potențialul șef al SRI a găsit apoi de cuviință să îl laude pe controversatul Florian Coldea, generalul împotriva căruia Elena Udrea a adus acuzații foarte grave. El l-a caracterizat pe generalul Coldea ca fiind unul dintre oamenii care au lucrat pentru ca Serviciul Român de Informații să se transforme după 2006 și „să capete recunoașterea internațională pe care o are astăzi SRI”, dar apoi a susținut că de fapt nu îl cunoaște pe general decât „din spațiul public” și de la televizor.

„Atât timp cât nu există o decizie a instanței, eu nu pot să văd și să fac o evaluare pe denunțul respectiv. (…) Eu alte date despre acesta nu am decât din spațiul public, am văzut doar la televizor activitatea sau pe sursele publice ce a făcut această instituție”, a spus Hellvig. El a mai afirmat că deocamdată va menține actuala conducere a instituției.

Maior, valorile și cărțile

Apoi l-a lăudat și pe fostul director al SRI, George Maior, cu care a spus că are „o relație personală” și a povestit că a avut întâlniri înainte de campania electorală pentru prezidențiale în biroul acestuia (cum de altfel l-a acuzat și Elena Udrea), dar a susținut că nu vorbeau decât lucruri personale: „Au fost discuţii strict legate de valori în care credem, de cărţi şi alte lucruri care nu aveau legătură directă cu instituţia SRI”. Hellvig a mai spus că dacă va fi votat de Parlament în funcția de director al SRI, va continua să se consulte cu Maior și să îi ceară sfaturi.

Neoimperialismul rus

Liberalul nu s-a oprit aici și a început să vorbească despre obiectivele SRI pe care și le va asuma ca director. Lângă situația din Ucraina și pericolul terorist, el a pus ceea ce a numit „neoimperialismul rus”.

„Există doi piloni fundamentali pentru activitatea SRI: dezvoltarea capacităţii de apărare şi a siguranţei naţionale şi combaterea corupţiei, acordarea acestui fenomen a unei atenţii deosebite (…) SRI va sta la dispoziţia beneficiarilor cu tot ceea ce produce pentru a rezolva situaţiile cu care se confruntă societatea românească”, a mai precizat Hellvig. El a adăugat că și combaterea evaziunii fiscale va fi pe lista cu priorități a SRI. În fine, a mai anunțat că într-o perioadă de 3-6 luni vom avea legile Big Brother, cu medierea lui Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-24Parerea ta...

ISTORIC
25 Feb 2015

Un parfum de femeie si-a batut joc de toti 20 ani si ei beau cafeaua cu ei . Are 2 miliarde in geanta si ei nu stiu . Bravos specialisti , constiinta , corectitudine , fata de tara care ii plateste .
CROCODILUL FLAMAND
25 Feb 2015

am tot incercat sa-mi sparg creierii cu intrebarea CINE MAMA DREAQULUI CONDUCE ROMANIA?>>>>>>>>>>>>>SI NUMESTE TOATE PERSOANELE ASTEA PENALE SI PENIBILE,SLUGI TICALOASE SI LACHEI TERORISTO-MAFIOTI GEN BICA,UDREA,MAIOR,OPREA,COCOS,ETC SA-I IA DREAQU PE TOTI SI SA LE FIE BLESTEMAT TOT NEAMUL DE SCARBE SI JIGODII TRADATOARE SI SATANISTE CINE L-A TRAS PE SFOARA LA MALTA INCLUSIV PE GORBY BUSH SI MARGARET THATCHER?SI AU TZEPUIT TOATE TARILE DIN EUROPA DE EST SI ULTERIOR DIN EUROPA DE VEST RASPUNS(PAREREA MEA)ESTE CA E VORBA DE NISTE LICHELE SATANISTE PRIMITIVII NEANDERTHALIENI-NUMITII ''PAPUSARI-ILUMINATI'',CEI BLESTEMATI SI FARA DE NUME ASTIA NU AU NICIUN FEL DE PUTERE REALA,DOAR PRIN SLUGILE LOR,IUDELE CARE-SI VAND CETATENII PE 30DE ARGINTI(BANI FALSI TRASI LA XEROX) SATANISTILOR VREMEA LOR A TRECUT>>>E TIMPUL PENTRU NOUA LUME A NOASTRA,OAMENII REALI DE PE STRADA>>>>EXACT CUM AU SPUS TINERII DIN USA>>>>>MISCAREA ''OCCUPY WALL STREET'' NOI SUNTEM CEI 99%(OAMENII)>>>VOI SUNTETI MIZERIA DE NEANDERTHAL(HIENELE SATANISTE) GAME OVER>>>INSERT COIN
ANONIM
25 Feb 2015

INDIVIDUL NU ARE NICI UNA DIN CARACTERISTICILE SPECIFICE NECESARE UNUI SEF DE STRUCTURA INFORMATIVA. Afiseaza perversitate, lipsa de perseveranta, profunzime in analiza si prognoza, lasitate, in schimb se poate lauda cu tradarea, golania, etc
CETATEAN
25 Feb 2015

ELENA din Plescoi cu parfumul ei , se intilnea , intra si bea cafele cu toti sefii . Stia si ce este in casa si patul lor . Spuma armatei Romane facuti la fara fregventa si cursuri de prostie .
ANONIM
25 Feb 2015

Ro este un stat format dintr-o adunatura de nevertebrate ce este condusa de LIPITORI si NAPARCI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz