2020-06-07 00:42

Horaţius Dumbravă: Problema imunităţii ar trebuit discutată de Klaus Iohannis cu partidele politice

 |  08:03
Horaţius Dumbravă: Problema imunităţii ar trebuit discutată de Klaus Iohannis cu partidele politice

Fostul preşedinte al CSM Horaţius Dumbravă a precizat, miercuri seară, că ar fi oportun ca preşedintele Klaus Iohannis să discute cu partidele politice includerea problemei imunităţii parlamentare printre tezele de revizuire a Constituţiei.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a declarat, la Gândul Live, că în condiţiile în care Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei urmează să termine cât de curând proiectul de revizuire, iar preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni inclusiv pe tema problemei imunităţii parlamentarilor, ar fi oportun ca această problemă să fie o teză de revizuire a Constituţiei.

"Preşedintele Iohannis are datoria să discute acest lucru cu partidele politice, să includă în tezele de revizuire a Constituţiei inclusiv problema imunităţii, pentru că până la urmă poporul se va pronunţa prin referendum asupra revizuirii Constituţiei şi poporul trebuie să aibă oportunitatea de a se pronunţa cu privire la imunitatea parlamentară", a declarat Horatius Dumbravă.

Judecătorul a vorbit şi despre decizia CCR în cazul respingerii cerereii DNA de arestare a lui Dan Şova de către Senatul României, amintind că instanţa constituţională a admis sesizarea CSM şi a decis că Senatul trebuia să redacteze o hotărâre în acest caz.

"Din punctul meu de vedere s-a făcut doar un prim pas de către Curtea Constituţională. Curtea Constituţională ar trebui provocată să se pronunţe asupra limitelor în care trebuie să se pronunţe Parlamentul asupra refuzului ridicării imunităţii parlamentare. Ar trebui urmat un al doilea pas şi mi se pare firesc. Acesta este de fapt adevăratul conflict jurdic de natură constituţională: în ce limite Parlamentul interferează în activitatea justiţiei", a precizat Horaţius Dumbravă.

Judecătorul a afirmat că Senatul nu a redactat o hotărâre nici când a respins solicitarea procurorilor de punere sub urmărire a lui Varujan Vosganian, aşa cum s-a întâmplat şi la Camera Deputaţilor, în cazul lui Laszlo Borbely şi lui Daniel Chiţoiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine