2019-10-14 08:50

Ilie Şerbănescu: “Reducerea TVA pentru alimente la 5%, e ceva atât de putred şi scârbos”

 |  20:13
Ilie Şerbănescu: “Reducerea TVA pentru alimente la 5%, e ceva atât de putred şi scârbos”

Analistul economicIlie Şerbănescu nu crede că TVA pentru alimentele de bază seva reduce la 5%. “E ceva necuratcu această aprobare a Parlamentului privind reducerea TVApentru mâncare la 5%. Oricum, Fondul Monetar Internaţional nu va aviza aceastăreducere de TVA şi va cere Guvernului să revină la TVA de 24%. Neimpozitareapensiilor sub 2.000 de lei este o prostie incomensurabilă. În condiţiile încare salariile continuă să scadă, din ce se mai plătesc pensiile? Odată cu reducerea TVA la 5% creşte evaziuneafiscală”, ne-a explicat Ilie Şerbănescu. Acesta a maideclarat că reducerea TVA pentru alimente la 5% nu se va aplica mai mult detrei săptămâni. “O săajungem să găsim foarte greu alimente cu TVA de 5%, românii vor fi obligaţi săcumpere specialităţi care au TVA de 24%. Nici nu trebuie să corecteze TVA la24%, pentru că o să intervină FMI. Preşedintele nu conduce România, FMI decidetot. Reducerea TVA pentrualimente la 5% e ceva atât de putred şi scârbos.Este o aiureală atât de perfectă şi fără nici o fisură”, a mai spus analistul economic.

Şi secretarul general al Asociaţiei Oamenilorde Afaceri din România (AOAR),Cristian Pârvan susţine că nu se va aplica reducerea TVA pentru alimente. “Parlamentulnu a fost capabil să calculeze ce înseamnă această reducerea TVA de la 24 la 5%. Eu aş opta petnru o TVA zero la unele alimente de bază.Nici nu au stabilit care alimente ar trebui să aibă TVA de 5%. Există 40 de feluride pâine şi 40 de feluri de preparate din carne”, a precizat Cristian Pârvan.

Grapini: “ReducereaTVA poate trece de Preşedinţie”

Preşedintele Asociaţiei Femeilor de Afaceridin România, Maria Grapini, consideră că reducerea TVA pentru alimentele de bazăla 5% ar fi trebuit aplicată înainte de începerea crizei economice. “Reducerea TVA poate trece de Preşedinţie. Sunt convinsă că producătorii nu vor lăsa aceleaşipreţuri la alimente. Nu cred că actualul Guvern va mai avea timp să revinăasupra legii şi să aplice o lege prin care TVA pentru alimente să revină la24%. Este posibil ca în prima lună să scadă nivelul colectării TVA la buget. Înacelaşi timp va fi un efect şoc, creşte consumul foarte mult”, a adăugat MariaGrapini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray