2019-11-18 01:56

Iliescu l-a uns şef pe Dragnea. PSD are un nou preşedinte până la congresul din toamnă

 |  21:01
Iliescu l-a uns şef pe Dragnea. PSD are un nou preşedinte până la congresul din toamnă

Câştigă partidul, oricine iese! Acesta a fost mesajul liderilor PSD înainte de a intra la CExN pentru a vota călăuzitorul-şef interimar al intereselor social-democrate. În ciuda condamnării cu suspendare din Dosarul Referendumul, învingător la voturi a fost declarat coordonatorul politic al formaţiunii, Liviu Dragnea. Ce-i drept, la acest deznodământ a contribuit şi simbolul PSD, Ion Iliescu, acesta având ultimul cuvânt înainte de a se trece la vot.

Preşedintele de onoare al partidului aflat la guvernare a afirmat, la începutul evenimentului de la Palatul Parlamentului, că nu susţine pe nimeni, dar, ciudat lucru, pe parcurs s-a răzgândit, atitudine ce ar putea fi pusă, de unele persoane răutăcioase, pe seama vârstei înaintate. „Cred că are calităţile organizatorice necesare pentru această fază. Este un bun organizator… Congresul trebuie pregătit… Dragnea este omul care poate face asta. În noiembrie va fi Congresul PSD”, a spus Iliescu la finalul CExN, când Liviu Dragnea a strâns 65 de voturi, în timp ce contracandidata sa Rovana Plumb a fost preferată de doar 18 lideri ai PSD.

„Colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă unită şi bună care să pregătească într-un termen foarte scurt un plan concret de acţiuni în teritoriu şi în Parlament, dar şi  un program politic pe termen lung care să ajute la dezvoltarea României. PSD este un partid unit care poate trece şi peste crize mai mici sau mai mari. Este şi motivul pentru care sunt aici cu Rovana. Ea rămâne preşedinta Consiliului Naţional şi este un om politic care mai are multe de spus în politică şi sunt convins că pot colabora foarte bine. A doua concluzie a fost menţinerea actului de guvernare, participarea la guvernare. Am decis să facem tot ce ne stă în putinţă ca premierul Victor Ponta să se simtă sprijinit şi ajutat de toţi membrii de partid în frunte cu mine şi cu noi toţi”, a spus noul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

„După acest moment, PSD este întărit şi cu o echipă în jurul celui mai bun premier Victor Ponta. Ne vom continua proiectul de guvernare şi în continuare vom face tot ce este mai bine pentru români”, a spus la rândul ei Rovana Plumb, care a fost susţinută de Victor Ponta. Premierul a precizat că a preferat-o, pentru că Liviu Dragnea, deşi mai bun, este predispus unui drum cu obstacole la şefia PSD, din cauza problemelor cu justiţia.

La finalul CExN a vorbit şi Ecaterina Andronescu, care a spus că niciodată nu a dorit să intre în cursa pentru preşedinţia interimară a PSD, deşi i s-a propus această variantă: „Am spus colegilor că pot fi în echipă cu oricare dintre ei şi că îi apreciez (n.r., Rovana Plumb şi Liviu Dragnea), că nu am nevoie de funcţie pentru a spune ce am spus şi până acum. Nu cred că funcţia te face altceva decât eşti. Le-am mulţumit colegilor care au crezut şi care cred în mine. Evident că am votat. Votul este secret şi nu spun cu cine am votat, pentru că vreau să fim într-o echipă în care să nu ne uităm urât unii la alţii. Îi apreciem pe amândoi... Întotdeauna este cel mai potrivit cel care ar câştiga mai multe voturi.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-23Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
22 Iul 2015

DECI GRADUL LUI TOV DRAGNEA E MAI MARE DECAT FUNCTIA SECURISTEI ROVANA????SAU CUM DREAQU E CU BOLSEVICII ASTIA????ORICUM E MAI BINE CA A PICAT GRUPAREA MAFIOTA UDREA-GHITZA PROTEJATA DE AGENTUL ZERO-ZERO-PONTA>>>>DAR PROBABIL CA STIU SI PESEDISTII CE AVEAU IN FRUNTE>>>>UN BUBOI PLIN DE PUROI
ANONIM
22 Iul 2015

Oare de ce un puscarias de teleorman ajunge in fruntea altor posibili condamnati,de ce nu-si justifica averea,prin ce metode a promovat o copila in guvern,ne este rusine de acest partid de infractori,pacat ca am votat numai cu acest partid dar sper ca va disparea ca pntcd.
ISTORIA SE REPETA
22 Iul 2015

dar si Ana Paukar roama , se injosea de tot .
CROCODILUL FLAMAND
23 Iul 2015

ILICI A AVUT DUPA 89 POHTA CE-A POHTIT>>>>ADICA A IMPESTRITZAT TOATA ROMANIA CU LICHELELE LUI PERSONALE.....LE STITI BINE...TOTI KOMINTERNISTI-SECURISTI CARE AU ASASINAT TINERETUL IN TIMPUL "LOVILUTIEI" CA SA PUNA STAPANIRE PE ROMANIA CU "CAPITALISMUL DE CUMETRIE"............SI DIN POHTA LUI SE VOR ALEGE CU UN MALDAR DE DOSARE SI MULTI ANI DE CONDAMNARI TOTI CEI CARE VOR MAI URMA PE DRUMUL LUI....EXACT CA IN POVESTEA CU TZYGANUL AJUNS IMPARAT CARE CHIAR PE TAC-SU L-A SPANZURAT..... CHEIA PROBLEMEI ESTE CA CEI CARE L-AU PUS PE ILICI SEF IN ROMANIA SI L-AU PLIMBAT CU CARUTZA S-AU CAM RAZGANDIT>>>>>>ASA CA TZYGOINERUL BOLSEVICO-TERORIST A RAMAS FARA INALTII KOMISSARI CRE-L PROTEJEAZA>>>>>TONY BLAIR-ALELUIA SI BYE BYE;GEORGE BUSH-CIA...TOT ASA....KREMLINUL NICI NU VREA SA AUDA DE ASEMENEA LICHEA....IAR BRUXELLES-UL IL VREA IMPAIAT LA MUZEUL TERORISMULUI ALATURI DE BIN-LADEN SI KIM-JONG KOREEANUL CHIAR SUNT CURIOS CUM VA ARATA PARTIDUL CARE SE ALATURA UNUI ASEMENEA TERORIST.....PRECUM ALQAIDA-ISIL?????SAU CA GHERILELE FARC DIN COLUMBIA.....SI ASA SE VOR EI NISTE CHE GUEVARRA...POLITRUCII DREAQULUI...PCR-F-S-N-PSD-BEHEHEHE-DRACUL SA TE IE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray