2020-08-07 01:50

Ilyas Kashmir - Cel mai periculos om din lume?

 |  16:24
Ilyas Kashmir - Cel mai periculos om din lume?

El are un singur ochi, o barbă deasă brăzdată cu henna şinu are un deget. Kashmir poartă ochelari groşi întunecaţi de aviator . Celpuţin aşa se crede. Există foarte puţine fotografii cu Ilyas Kashmir. Darpentru oficialii în combaterea terorismului de pe trei continente, el este unuldintre cei mai periculoşi oameni din lume, comentează CNN.

Kashmir este un veteranjihadist care a luptat cu indienii în teritoriu disputat din Kashmir şicu ruşii în Afganistan, unde şi-a pierdut şi un ochi. El a evadat dintr-ofaimoasă închisoare indiană şi apoi s-a luptat cu o unitate a forţelor specialedin Pakistan, recunoscut fiind pentru cruzimea sa. Laun moment dat el a fost arestat în legătură cu o tentativă de asasinare a generaluluiPervez Musharraf în 2003. Din motive necunoscute, Kashmir a fost făcut scăpatşi a întemeiat o mişcare „ Brigada 313” pentru „sfântul război islamic”, având orelaţie strânsă cu al-Qaida pe teritoriul de frontieră din Pakistan.Kashmir este inamicul numărul unu în India şi există omulţime de dovezi că are ambiţii dincolo de Asia de Sud.David Coleman Headley,cetăţean american, care a fost implicat în atacul Mumbai din noiembrie 2008, adeclarat că Kashmir l-a încurajat săatace birourile ziarului danez care a publicat caricaturi ale profetuluiMahomed. Potrivit declaraţiilor de pe urma intergatoriului lui Headley, Kashmiria spus că l-ar putea ajuta "cu oamni, arme şi finanţare pentruoperaţiunile de Danemarca.

Acum, sursele de informaţii de pe ambele maluri aleAtlanticului cred că Kashmir încercă să formeze echipe în Europa echipe care arputea lansa atacuri coordonate în stilul Mumbai în mai multe oraşe. Mai mulţioameni au fost arestaţi în Europa, făcându-selegătua cu numele lui Kahmir şi organizaţia sa. Potrivit surseloroficiale, Kashmir este "ingredientul cheie într-un amestec rău de terorişti seniori”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz