2019-08-18 14:59

În plină CRIZĂ POLITICĂ, preşedintele IOHANNIS pleacă trei zile în …

 |  13:18
În plină CRIZĂ POLITICĂ, preşedintele IOHANNIS pleacă trei zile în …

În plină criză politică, preşedintele Klaus Iohannis va pleca luni din ţară, pentru trei zile. Nu în vacanţă, ci în Germania, informează duminică Administraţie Prezidenţială.

Vizita în Germania va avea loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Cu prilejul vizitei, preşedintele Iohannis va avea întrevederi, luni, 19 iunie, cu omologul său, Frank-Walter Steinmeier, şi cu cancelarul Angela Merkel. Agenda întrevederilor va fi axată pe aprofundarea relaţiei bilaterale cu caracter strategic dintre România şi Germania, precum şi pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană şi pe cea internaţională. Întrevederea cu cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declaraţii comune de presă, precizează sursa citată. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării, care va avea loc la Berlin, la Muzeul Istoric German, marţi, 20 iunie. Preşedintele va susţine principala alocuţiune din cadrul ceremoniei. Preşedintele Iohannis va mai participa, la sediul Ambasadei României la Berlin, la două momente simbolice.

Primul eveniment este dedicat aniversărilor din cadrul relaţiei bilaterale din acest an, marcate printr-o expoziţie fotografică şi documentară cu titlul '50-25-10: România - Germania - Uniunea Europeană. Trei repere într-o istorie comună', care va fi inaugurată de preşedintele României. În cadrul celui de-al doilea moment, va avea loc înmânarea Ordinului 'Sfântul Gheorghe', decernat la data de 3 februarie de Balul Operei 'Semper' din Dresda, eveniment la care preşedintele Klaus Iohannis nu a participat, se mai arată în comunicatul citat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-18Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Iun 2017

vizita lui Johannis era stabilita dinainte,iar criza "politica" e de fapt o batalie a fractiunilor din PSD pe putere..foarte bine face presedintele ca nu se implica
LEVST.
19 Iun 2017

o noua -si inca excelenta din punct de vedere si legal si moral chiar si populist- deci o noua ocazie ca acest malai mare sa intervina si sa puna lucrurile la punct, adica dizolvarea parlamentului si demiterea in bloc a guvernului, emiterea de ordonante prezidentiale pentru alegeri immediate( in 2 sapt.) pentru un parlament cu max. o suta membri, numirea unui pm pe baza de concurs si a celorlati ministri si alte vip-uri, asisderea, pe baza de concurs, cu teme specific, nu mai mult de 2 pagini, cum vede respectivul -comprimat- sa conduca ministerul, departamentul respectiv , etc.,, pentru a fi efficient, etc. In fond aceasta este porunca a doua din cele 9 porunci ale codului, lui Max Weber unul dintre cei mai mari sociologi si economisti ai tuturor timpurilor, anume, dispensarea functiilor numai pe baza de concurs...insa naparca supraosanzoasa si ihoroasa, tocmai asta nu vrea, el asteapta ca totul sa fie facut ruina si sa-si ia talpsita in Germania sau Austria...este Romania(in special armata, politia, Justitia, SS, intelectualitatea) chiar atat de saracita de caractere morale, care sa se uneasca si sa intervina pana nu este prea tarziu?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray