2019-10-14 23:37

În 2011 lui Boc i se pregăteşte lăsarea la vatră

 |  18:50
În 2011 lui Boc i se pregăteşte lăsarea la vatră

Lui Emil Boc i se pregăteşte debarcarea atâtde la partid, cât şi de la Guvern. Nimeni, nici măcar Traian Băsescu nu-l maivede candidat la preşedinţia PDL, iar o dată debarcat din fruntea partidului,PDL-ului îi va fi mult mai simplu să-l dea afară şi din biroul de la Palatul Victoria.

Soarta lui Emil Boc în propriul partid parecă a fost pecetluită când mai sunt aproximativ trei luni până la Congresul PDLîn care se alege noua conducere. Nici unul dintre liderii importanţi ai PDL nuau pronunţat numele lui Boc atunci când au fost întrebaţi pe cine vădîn postura de candidat la preşedinţia partidului. Explicaţia oficială ademocrat-liberalilor este aceea că funcţia de premier şi cea de preşedinte al partiduluiar trebui separate pentru o mai bună comunicare şi funcţionare. După ce va fieliminat din partid însă, Boc va fi foarte uşor scos din joc şi de la Guvern,pentru că nu mai are greutatea unui şef de partid. Pare că până şi Boc s-aîmpăcat cu ideea în condiţiile în care partidul i-a scăpat din mână, concentratfiind să răspundă ordinelor de la Cotroceni şi pe fondul unei puterniceprăbuşiri în sondaje.

Videanuştie cel mai bine

Cel care a explicat foarte clar care esterostul separării celor două funcţii, de partid şi de Guvern, a fost prim-vicepreşedintelePDL Adriean Videanu. El a spus că pentru funcţionareacorectă a partidului, s-ar impune ca funcţia de preşedinte să nu fie ocupată deaceeaşi persoană care este şi premier, situaţia prezentă dovedindu-se un“handicap” pentru democrat-liberali. Videanu a spus că persoanei care cumuleazăcele două funcţii îieste dificil să menţină autoritatea partidului. “Unhandicap îl reprezintă perioada extraordinar de grea în care guvernăm. Şi înmomentul în care guvernezi, evident că toate aspectele negative ale măsurilordure, absolut necesare, le încasează primul-ministru. Într-o perioadă foartegrea poţi să schimbi două-trei-patru guverne. Atât timp cât îl ai pe şefulpartidului în fruntea Guvernului e un pic mai greu să schimbi acel Guvern. Dacăpreşedintele partidului este şi prim-ministru este o dificultate pentru partidîn a schimba un guvern”, a explicat prim-vicepreşedintele PDL. Adriean Videanua adăugat că PDL „trebuie să aibă maturitatea să-şi aleagă o conducere care sărenască speranţa inclusiv în interiorul membrilor PDL şi al susţinătorilor”.

Separarea, o idee în premieră

EmilBoc va anunţa dacă mai candidează sau nu abia anul viitor. Printre numelevehiculate până acum ca şi candidaţi la preşedinţia partidului se numărăGheorghe Falcă, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Cezar Preda, Cristian Preda,Liviu Negoiţă şi chiar Elena Udrea. Nici măcar Traian Băsescu nu-l mai încurajeazăpe Boc să candideze. Ideea de separare a celor două funcţii, aceea depreşedinte de partid şi de premier, este una inedită. De la Revoluţie şi pânăacum toţi oamenii politici care au ocupat funcţia de premier au fost şipreşedinţi ai partidelor din care făceau parte. Aşa au fost şi înaintaşii luiEmil Boc, Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray