2020-03-29 13:00

OFICIAL: Viorica Dăncilă și-a dat demisia. Cine preia conducerea PSD

 |  18:29
OFICIAL: Viorica Dăncilă și-a dat demisia. Cine preia conducerea PSD

Ședință tensionată în PSD după ce Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale de duminică. Marcel Ciolacu a cerut demisia șefului PSD și rămâne de văzut, marți seara, ce decizii se vor lua în Comitetul Executiv Central.

UPDATE ORA 23.50: Viorica Dăncilă a decis să își dea demisia din funcția de președinte al PSD. În acest moment, Marcel Ciolacu preia ședia interimară a partidului.

UPDATE ORA 23.00 Conform informațiilor Digi24, Viorica Dăncilă ar vrea să demisioneze, dar Eugen Teodorovici încearcă să o convingă să se răzgândească.

UPDATE ORA 22.00: Mihai Fifor a demisionat.

UPDATE ORA 21.30: 8 dintre cei 16 vicepreședinți au demisionat până în prezent. Paul Stănescu și Gabriel Mutu au demisionat din funcția de vicepreședinte. A demisionat și Carmen Dan din funcția de vicepreședinte PSD

Lia Olguța Vasilescu a cerut demisia întregii conduceri și a afirmat, potrivit unor surse: „Toți știam că nu are nicio șansă. toți am greșit”.

Gabriela Firea a ieșit din sală plângând, în urma unei dispute cu Marian Oprișan, potrivit informațiilor Digi24.

Acesta i-ar fi reproșat că e „manevristă, cu manevre securiste” și că trage partidul în jos pentru că îl susține pe viceprimarul Aurelian Bădulescu.

UPDATE: Marian Oprișan, Gabriel Zetea și Roxana Mânzatu și-au dat demisia din conducerea PSD.

Știrea inițială

La ședința CEx, programată pentru ora 18:30, vor fi cu siguranță discuții tensionate. Vioricăi Dăncilă i se va cere demisia ca urmare a rezultatului slab de la prezidențiale. În discuțiile de luni, liderii partidului au convenit să demisioneze în bloc toată conducerea BPN, inclusiv vicepreședinții. Nu toți sunt însă de acord cu această decizie luată într-un „CEx paralel”, în biroul lui Ciolacu.

Printre cei care nu vor să renunțe la funcție se numără Eugen Teodorovici, Doina Pană și Marian Oprișan. Cel din urmă este nemulțumit că nu a prins un loc la „masa puterii”, unde Ciolacu și Stănescu au împărțit funcțiile. Nemulțumit de jocul făcut de tabără Ciolacu-Stănescu este și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Codrin Ștefănescu îi ia apărarea Vioricăi Dăncilă și spune că aceasta a făcut „tot ce a fost posibil omenește” și că nu există motive pentru ca ea să își dea demisia sau să fie înlăturată din fruntea partidului.

Ioan Mang, președintele PSD Bihor, spune că nu se pune problema excluderii din partid a Vioricăi Dăncilă. „Dacă își dă demisia, mergem pe o cale. Dacă nu, vedem ce facem”, a adăugat el.

„Să discutăm lucrurile acestea și evident discuțiile nu sunt secrete”, a spus Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, la intrarea în sediul central.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-27

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

DEZINTEGRAREA
26 Noi 2019

Apocalipsa PSD-lui.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine