2020-01-26 17:41

Închisoare pentru cei care inaugurează autostrăzi sau construcţii fără efectuarea recepţiei

 |  11:56
Închisoare pentru cei care inaugurează autostrăzi sau construcţii fără efectuarea recepţiei

Partidul Naţional Liberal (PNL) a depus un proiect de lege care prevede închisoare până la 15 ani pentru inaugurarea autostrăzilor sau a altor construcţii înainte de efectuarea recepţiei, dacă se dovedesc un pericol pentru oameni sau bunuri. Potrivit iniţiativei, pedeapsa se majorează dacă fapta a fost săvârşită în scopuri electorale.

"Darea în folosinţă publică, înainte de efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, a unei construcţii finanţate din fonduri publice sau a unei părţi ori instalaţii aferente acesteia, dacă astfel ar putea fi pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a uneia ori mai multor persoane, sau integritatea unuia sau mai multor bunuri constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi'', potrivit unei iniţiative legislative pentru completarea Legii nr. 10 din 1995 privind calitatea în construcţii depusă de deputatul PNL Alexandru Nazare.

Proiectul mai prevede că „fapta care a dus la pierderea uneia sau a mai multor vieţi omeneşti, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii uneia ori mai multor persoane, distrugerea totală sau parţială a unui bun ori alte consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Sancţiunile se înăspresc dacă fapta a fost săvârşită din raţiuni electorale sau în perioada campaniei electorale.

''Dacă fapta a fost săvârşită din raţiuni electorale sau în perioada campaniei electorale, limitele speciale ale pedepselor se majorează la jumătate'', potrivit iniţiativei legislative.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-31Parerea ta...

ION LIBERALUL
31 Dec 2015

Aiasta-i frectie la piciorul de lemn al liberalilor. Vai de curul lor ce au ajuns.
CROCODILUL FLAMAND
31 Dec 2015

SI MAI TREBUIE O LEGE IN CARE SA SPUNA "POLITICIENII NU SUNT DEASUPRA LEGILOR"...ADICA FARA IMUNITATE PENTRU ESCROCI
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
31 Dec 2015

Ba dar si cei care controleaza fazele intre lucrari , ce raspundere au ? Sau se duc in control la Poiana Brasov ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine