2020-04-07 11:37

Încurajat de sondajele PSD-iste, partidul lui Ponta vrea să guverneze singur

 |  13:24
Încurajat de sondajele PSD-iste, partidul lui Ponta vrea să guverneze singur

Preşedintele PSDspune că partidul său îşi doreşte organizarea cât mai rapid a unor alegeri pecare să le câştige cu un scor care ulterior să îi permită să guverneze singur.Seocial-democraţii au prezentat astăzi rezultatele unui sondaj care îi coteazăca favoriţi în cursele electorale. Deşi datele le sunt favorabile, PSD-iştii nuau precizat cine a realizat sondajele, perioada în care au fost efectuate,numărul de respondenţi luaţi în calcul, sau marja de eroare.

"Decizia noastră politică e foarte clară,vrem să câştigăm alegerile şi ne dorim alegeri cât mai rapid posibil, pentru căe nevoie pentru România, nu pentru noi, ca partid. Vrem să guvernăm singuri şivrem să guvernăm bine, cum am guvernat în 2000-2004", a declarat vineriPonta.

Liderul social-democrat îşi declară respectul pentru PNL, dar nu e de acord cu o guvernare culiberalii. Maxima concesie pe care PNL ar primi-o din partea PSD ar fi o „colaborarepentru a scăpa ţara de Băsescu şi de Boc”.

"Vom colabora, şi am făcut-o şi pânăacum, ca să scăpăm România de PDL, de Băsescu şi de Boc, dar de guvernat, nu.Pentru că nu poţi să o iei de la capăt, cu ce s-a întâmplat şi în 2005, şi în2007, şi în 2009, compromisuri, amestecături", a explicat Ponta.

Conform sondajului pecare PSD susţine că l-a efectuat recent, democrat-liberalii mai au doar 16% înintenţia de vot pentru alegerile parlamentare. Pesediştii afirmă că în lunaiunie partidul lor a urcat până la 42%, iar PNL s-ar afla la 26% intenţie devot.

Dacă e să punem bazăpe studiile interne ale PSD, Victor Ponta e cotat cu 47% încredere. Pe loculdoi se află Crin Antonescu, cu 42%. Pesediştii susţin că Preşedintele Băsescus-a prăbuşit la 18% în luna iunie în ceea ce priveşte nivelul de încredere alpopulaţiei.

Pesediştii auprezentat aceste date la Comitetul Executiv, fără a preciza însă cine arealizat sondajele, perioada în care au fost efectuate, numărul de respondenţiluaţi în calcul şi nici marja de eroare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine