2019-10-14 09:03

Iniţiativă PSD: Conflictul de interese şi incompatibilitatea să fie PRESCRISE după trei ani

 |  12:06
Iniţiativă PSD: Conflictul de interese şi incompatibilitatea să fie PRESCRISE după trei ani

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, alături de alţi peste o sută de parlamentari social-democraţi, au înregistrat o iniţiativă legislativă potrivit căreia faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

”Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor", se arată în propunerea de modificare a legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, citata de News.ro.

Potrivit expunerii de motive, ”iniţiatorii propun introducerea unui termen de prescripţie a faptelor ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, având în vedere că şi în materia mai gravă, a ilicitului penal, există o astfel de instituţie juridică, mai precis prescripţia răspunderii penale. De asemenea, nu este nici moral şi nici legal ca aceste fapte să fie imprescriptibile”.

Iniţiativa lui Cătălin Rădulescu a mai fost semnată de 102 deputaţi PSD, Damian Florea (Pro România) şi Furic Iarco (minorităţi) şi va intra în dezbatere la Senat, care este primă cameră sesizată în acest caz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-21Parerea ta...

ANONIM
21 Dec 2017

O COMISIE DE MEDICI PSIHATRI neutra DIN U.E sau NATO SA VERIFICE urgent CATA MATERIE CENISIE sau RATIONAMENT si logica POSEDA ACEASTA MAIMUTA COCOTATA IN PARLAMENT DIN CAUZA VIJELIEI TRANZITIEI SAU DEMOCRATIEI ORIGINALE DAMBOVITENE ILESCIENE ...............
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray