2019-07-18 01:40

Inspectorii AEP fac control la sediul PSD. Codrin Ştefănescu: E un "control de rutină"

 |  15:49
Inspectorii AEP fac control la sediul PSD. Codrin Ştefănescu: E un "control de rutină"

Inspectorilor Autorității Electorale Permanente (AEP) au ajuns miercuri la sediul central al PSD în contextul în care presa centrală a vorbit despre deturnări de fonduri din subvenția de la Bugetul de stat al României. Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că Autoritatea Electorală Permanentă efectuează la sediul central al partidului un control „de rutină” care se face anual în cazul fiecărui partid politic. Şi trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a scris miercuri, pe Facebook, că inspectorii AEP nu au intrat „cu forţa” în sediul central al partidului, ci au fost primiţi „cu braţele deschise” fiind vorba despre o verificare anuală cu privire la activitatea formaţiunii politice din anul 2017.

Marian Muhulet, vicepreședinte al AEP a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că există o acțiune în desfășurare a inspectorilor AEP la sediul central al PSD din Bulevardul Kiseleff Nr.10, dar susține că este vorba despre o acțiune programată: "Este o acțiune programată! Acțiunea de control a fost făcută la toate filialele județene ale PSD și o finalizăm la sediul central".

Acțiuni similare sunt în finalizare și la PNL și UDMR a mai precizat oficialul AEP.

"În primul rând nu poate fi vorba de o descindere, nimeni nu a intrat cu forţa - inspectorii au fost primiţi cu braţele deschise în sediul Partidului Social Democrat la controlul pe care aceştia îl efectuează anual. Un control la care sunt supuse toate partidele politice, nu numai PSD. Controlul care are loc în acest moment la sediul partidului este programat, de câteva luni chiar, şi este aferent anului 2017. De menţionat, a început pe 14 noiembrie! Nu vă îngrijoraţi, nu au ce nereguli să găsească, având în vedere că toate contractele au fost făcute legal. Absolut legal!”, a scris, miercuri, pe Facebook, trezorierul PSD, Mircea Drăghici.

Şi secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a spus că "este un control de rutină. Sunt două controale care se fac anual. Controalele se fac tuturor partidelor. Vizita este anunțată, programată, sunt directori de contabilitate, se depun acte, se scot acte, procedura care se face de două ori pe an”.

Potrivit legii, AEP este abilitată să controleze respectarea prevederilor legale privind veniturile şi cheltuielile partidelor politice.

„Anual şi ori de câte ori este sesizată, Autoritatea Electorală Permanentă verifică pentru fiecare partid respectarea prevederilor legale referitoare la veniturile şi cheltuielile partidelor politice. Autoritatea Electorală Permanentă poate fi sesizată de către orice persoană care prezintă dovezi cu privire la nerespectarea prevederilor legale referitoare la finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale", potrivit Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-21Parerea ta...

ANONIM
21 Noi 2018

Parchetul sa verifice cum sunt finantate haznaua 3 si closetul TV ghita fugaru principalele posturi de propaganda ale mafiei psd.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray