2019-05-26 21:17


Întâlnire de ultimă oră între Dăncilă și reprezentanți ai USR

 |  12:28
 Întâlnire de ultimă oră între Dăncilă și reprezentanți ai USR

Reprezentanți ai USR au confirmat vineri că vor avea o întâlnire în cursul acestei zile cu premierul Viorica Dăncilă, cu care vor discuta pe tema ordonanței de urgență a Guvernului pe tema codurilor penale.

Întâlnirea are loc după ce premierul a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole care au fost declarate constituţionale.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Bruxelles, că nu este posibil ca Guvernul să emită o OUG pe articolele constituţionale din Codurile penale, precizând că nu se poate legifera prin ordonanţă pe o speţă care este în procedură uzuală în Parlament.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, i-a cerut miercuri, premierului Viorica Dăncilă să nu dea o ordonanţă de urgenţă pe Codurile Penale.

“Nu daţi OUG! Cu acest mesaj am întâmpinat-o astăzi pe doamna Dăncilă în plenul Parlamentului. Este revoltător ca prim-ministrul României să vină să ne vorbească despre coeziune, despre valori fundamentale europene în contextul Preşedinţiei României la Consiliul UE, când în spatele cortinei cei de la PSD şi ALDE vor să măcelărească din nou justiţia, statul de drept şi democraţia. Nu putem vorbi despre priorităţile Preşedinţiei pe care o vom deţine în cadrul uneia din cele mai importante instituţii europene şi în acelaşi timp Dragnea, Tăriceanu, Toader şi Dăncilă să coacă un OUG pe Codurile Penale! Aceasta este de fapt, principala prioritate pentru România! Nu daţi OUG!”, a scris pe pagina sa de Facebook Dan Barna.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-14

TAGURI: dancila, usr, oug,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG