2020-02-18 12:42

Întâlnire Klaus Iohannis cu miniştrii Apărării, de Interne şi Externe

 |  07:22
Întâlnire Klaus Iohannis cu miniştrii Apărării, de Interne şi Externe

Întâlnire Klaus Iohannis – miniştrii Apărării, de Interne şi Externe. Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, luni, cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, cel de Interne, Gabriel Oprea şi cu cel de Externe, Bogdan Aurescu. Discuţiile pe care cei patru le vor avea vizează domeniile de care şeful statului este direct răspunzător, potrivit Constituţiei.

Surse politice, citate de Mediafax, au precizat, că întâlnirea cu miniştrii Apărării, de Interne şi de Externe, prima din mandatul preşedintelui Klaus Iohannis, vizează domeniile de care preşedintele României este direct răspunzător, potrivit prevederilor constituţionale.

Conform Constituţiei, preşedintele reprezintă statul român în străinătate şi încheie tratate internaţionale în numele României, după ce acestea sunt negociate de către Guvern.

De la aderarea la Uniunea Europeană, în 2007, România a fost reprezentată la Consiliul European de preşedinte.

Şeful statului este şi cel care acreditează şi recheamă, la propunerea Executivului, reprezentanţii diplomatici ai României. În acelaşi timp, reprezentanţii diplomatici în România ai altor state sunt acreditaţi pe lângă preşedintele României.

Potrivit Constituţiei, preşedintele este şi comandantul forţelor armate. De asemenea, şeful statului este cel care instituie starea de asediu sau starea de urgenţă. Tot el îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-29Parerea ta...

ANONIM
29 Dec 2014

SCOPUL INTALNIRII este in mod sigur pt a stabilii data DEMISIEI sau a schimbari lor a POLITRUCILOR MAFIOTI. Asta pt a nu spune poporului roman si JOHANNIS ca si TAPU ca l-a invins sistemul..........Motive serioase exista. Cei trei POLITRUCI Izmenaru Oprea G nepotul marelui CC-ist al PCR numitul Oprea GHE lingaul lui CEAUSESCU, Activistul PCR Dusa cupla UDMR la despadurirea RO si progenitura activistului bolsevic MAIOR trebuie judecati pentru mafiotism DIICOT si TRADARE NATIONALA.Traiasca CUMETRIA POLITICA A CELOR trei impostori.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine