2020-04-08 00:10

ÎNȚELEGERE secretă între PNL și PSD? Ciolacu: Dacă domnul ”Organ” își dă demisia....

 |  19:48
ÎNȚELEGERE secretă între PNL și PSD? Ciolacu: Dacă domnul ”Organ” își dă demisia....

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a negat luni că s-ar fi înțeles cu premierul Ludovic Orban, după ce Adevărul.ro a scris că cei doi lideri de partide s-ar fi înțeles ca moțiunea să treacă și anticipatele să aibă loc simultan cu localele. În schimb, PNL ar fi urmat să renunțe modificarea legii alegerii primarilor. Anterior, și președintele PNL a negat o astfel de înțelegere.

„Am ieșit din orice calendar de modificare a alegerilor cu privire la două tururi. Ce înțelegere să facem? Înțelegere ar fi fost în cazul în care nu s-ar fi venit cu această asumare în Parlament. Atunci aș fi spus că suspicionăm o anumită înțelegere. Dar cât timp totul se joacă în Parlament, la CCR, despre ce înțelegere? Eu îi recomand în continuare domnului prim-ministru să-și dea demisia. Dacă dorește alegeri anticipate, să-și dea demisia, să nu se bazeze pe PSD”, a declarat Ciolacu, luni, la Parlament.

„PSD, la fel ca și PNL, au o strategie, separat, fiecare. Umrează să o anunțăm după moțiune”, a subliniat el.

Ciolacu a precizat că votul privind moțiunea de cenzură este atributul biroului permanent reunit: „Eu, în comparație cu domnul Orban, respect democrația. Astăzi de la 16:00, atât la Cameră cât și la Senat, se vor alege noile birouri permanente, acestea se vor reuni și vor stabili un calendar”.

„Noi am vrea (votul, n.red.) cât mai repede. Colegii mei sunt toți la servici... cât mai repede am vrea ca să tranșăm acest aranjament, cum îi spuneți dvs., cu alte cuvinte să-l trimitem pe domnul Orban acasă”, a precizat liderul interimar al PSD.

„În cazul în care domnul Organ (sîc!) totuși își va da demisia, o să ne bucurăm și mai mult”, a mai spus Ciolacu.

„Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moțiunea de cenzură”, a adăugat liderul PSD.

„Îmi pare rău că președintele României s-a antepronunțat și a spus că va veni cu aceeași propunere, în persoana domnului Orban. Am avut o discuție foarte aplicată cu colegii mei și, totuși, se pare că vom veni cu o propunere de prim-ministru din afara partidului. Și nu este domnul ambasador al Statelor Unite”, a mai spus Ciolacu, cel mai probabil făcând însă referire la ambasadorul României în SUA, George Maior.

„Eu să-l votez pe Orban? Doamne ferește! Eu nu o să votez niciodată un guvern PNL și nu o să recomand cât timp sunt președinte interimar la acest partid”, a mai răspuns liderul PSD, precizând că nu a avut o discuție cu Sorin Grindeanu în privința nominalizării la funcția de premier.

„Eu nu am o problemă cu niciun fel de alegeri, eu prefer ca democrația să fie respectată și, în cazul în care există o criză politică, mergem la anticipate. Prefer alegeri la 4 ani, dar nu le exclud”, a completat el.

Ciolacu a exclus „o înțelegere sau proiect politic în acest moment” cu UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine