2020-02-21 15:17

Interpol a emis un mandat de arestare pentru fostul prim-ministru croat după dezvăluirile WikiLeaks

 |  16:14
Interpol a emis un mandat de arestare pentru fostul prim-ministru croat după dezvăluirile WikiLeaks

Interpol a emis un mandat internaţional de arestarepentru fostul prim-ministru croat Ivo Sanader, care a fugit din Croaţia, înurma cablurilor WikiLeak care au expusacuzaţiile de corupţie împotriva lui.

Poliţia croată aemis mandat pe numele lui Sanader şi a trimis-o peste noapte la Interpol. Eleste căutatde justiţie pentru abuz de putere. Parlamentul croat s-a exprimat joi înfavoarea ridicării imunităţii parlamentare a celui care a fost cel mai puternicom din ţară, o bună perioadă de timp, şi care şi-a reluat mandatul de deputatîn octombrie. Sanader, în vârstă de 57 de ani, a condus guvernul croat şiUniunea Democratică Croată (HDZ), care se află în continuare la putere, din2003 până la demisia sa bruscă, în iulie 2009. El a părăsit Croaţia joidimineaţa, îndreptându-se către Slovenia, cu câteva ore înainte de ridicareaimunităţii sale. Destinaţia sa nu este cunoscută, un prieten declarând că omulpolitic este plecat într-o călătorie de afaceri şi că intenţionează să seîntoarcă în Croaţia "în următoarele trei sau patru săptămâni".

Unjudecător al unui tribunal regional, Kresimir Devcici, a emis joi seară penumele său un ordin de plasare în detenţie pentru o lună, cu titlu preventiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine