2020-02-29 03:21

Interviu cu candidatul Partidului România Unită. Bogdan Diaconu, primar în Capitala lui Țepeș

 |  21:01
Interviu cu candidatul Partidului România Unită. Bogdan Diaconu, primar în Capitala lui Țepeș

Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a anunțat că va candida pentru postul de primar al Capitalei. Deputatul PRU a acordat un interviu în care a abordat subiecte legate de București și în care vorbește despre intenția de a declanșa, în cazul în care va fi ales primar, un audit ambițios „pe ultimii 26 de ani” asupra activității din Primăria Capitalei și să îi dea pe mâna DNA pe cei ce au furat.

Întrebare: V-ați depus luni candidatura la Primăria Generală București din partea Partidului România Unită pe care îl conduceți. Cu ce program vă prezentați în fața bucureștenilor?

Bogdan Diaconu: Am lansat în dezbatere publică programul meu pentru București, intitulat ”Carta Capitalei Românilor, BUCUREŞTIUL UNIT, care reprezintă o viziune deschisǎ asupra oraşului, național - democrația stând la baza construcției acestei platforme. Asta înseamnǎ cǎ ea, în întregime, ține cont de credința şi valorile româneşti, ele reprezentând punctele de plecare în toate discuțiile avute pentru întocmirea Cartei. Ea este transparentǎ şi rǎmâne deschisǎ oricǎror pǎreri, sugestii care vin din partea locuitorilor Bucureștiului, fie că vin din zona societǎții civile sau din zona specialiştilor, înglobând laolaltǎ ideea unei noi forme de guvernare a Capitalei Românilor.

Descrieți câteva puncte mai importante cu care vă identificați.

Am făcut un sumar al celor mai importante angajamente ale PRU pentru București care se vor regăsi și la candidații din toată țara, adaptate desigur la specificul local. Am ajuns astfel la 9 puncte, pe care vă rog să îmi permiteți să le înșir, fiind extreme de importante în viitorul imediat:

1. Voi interzice construcția mega moscheii din București. Pe perioada mandatului meu ca Primar General al Capitalei în București nu va călca picior de migrant musulman. Bucureștiul este o fortăreață creștină și capitala lui Vlad Țepeș și trebuie respectat ca atare!

2. Voi face un audit la Primăria Generală pe ultimii 26 de ani, voi dezvălui tot ce s-a furat și îi voi da pe mâna DNA pe vinovați. Banii furați vor fi recuperați și folosiți pentru nevoile bucureștenilor.

3. Voi verifica toate contractele Primăriei Generale, le voi rezilia pe cele incorecte și voi supraveghea personal toate lucrările contractate pe banii Primăriei pentru a mă asigura că sunt efectuate eficient și la prețul corect. Opresc corupția din Primărie și oblig firmele să își facă treaba exemplar!

4. Pe durata mandatului meu ca Primar General în București nu se vor mai tăia copaci și nu se va mai distruge niciun metru pătrat de spațiu verde! Inițiez un program de replantare de copaci și de creștere a suprafețelor de spațiu verde de care Capitala are atâta nevoie!

5. În primul an de mandat evacuez imobilele ocupate abuziv și le redau bucureștenilor după ce salubrizăm zona. Ajunge cu focarele de infecție și de infracționalitate care sunt un pericol pentru sănătatea publică și pentru siguranța noastră!

6. Voi crea 12.000 de noi locuri de parcare, câte 2.000 pentru fiecare sector. Introduc în București sistemul SMS parking, taxez marii generator de trafic (supermarketuri, bănci, mall-uri etc) și pun capăt pentru totdeauna mafiei parcagiilor. Pe durata mandatului meu în București nu va mai fi picior de parcagiu sau de spălător de parbrize la colțuri de stradă!

7. Programul meu de lucru ca Primar General va fi public minut cu minut. Locuitorii Capitalei vor putea urmări online (și pe telefonul mobil) ce fac eu ca Primar General în fiecare zi și în fiecare moment. Pe aceeași aplicație, bucureștenii vor putea comenta și trimite sugestiile lor vizavi de activitatea din Primărie și cu privire la activitatea mea ca Primar General.

8. Fac ordine în București, aplic legea în mod egal pentru toți și rezolv problema curățeniei, a traficului și a iluminatului stradal. Un București civilizat înseamnă dezvoltare, condiții decente pentru toți locuitorii săi și crearea de locuri de muncă!

9. La doi ani de mandat inițiez chiar eu un referendum pentru propria mea demitere în care bucureștenii să decidă dacă sunt mulțumiți de activitatea mea sau dacă își doresc plecarea mea. În cazul în care referendumul va fi majoritar negativ, îmi voi da demisia din funcția de Primar General al Capitalei. În același referendum, le voi cere bucureștenilor să decidă chiar ei asupra marilor investiții din Capitală și asupra planurilor de dezvoltare pe termen lung.

Naționalismul a devenit din ce în ce mai prezent în spațiul public românesc, iar recent chiar Traian Băsescu a avertizat că naționalismul înflorește în România. Ca lider și fondator al singurului partid naționalist din România, cum ați defini naționalismul dvs?

Naționalismul, pe care se bazeazǎ de altfel întreaga construcție a Cartei Capitalei românilor, dar și tot programul nostru politic, este unul rațional, este un mod de simțire, o conştiințǎ a societǎții, un fenomen subiectiv, un ansamblu de idei, personificarea moralǎ, spiritualǎ a identitǎții româneşti. În aceastǎ construcție nu se neglijeazǎ faptul cǎ   naţionalismul este fundamentul însuşi al națiunii, nǎscut din propriile experiențe istorice, cu trǎsǎturile sale inconfundabile. Toate acestea duc la concluzia cǎ forțele naționale constituie suportul indispensabil al dezvoltǎrii unei societǎți

Cum se aplică naționalismul la București?

Făcând trimitere la istorie, la moștenirea culturală și la valorile comune tuturor românilor. De exemplu, pentru a elabora Carta Capitalei Românilor ne-am uitat spre istoria oraşului, prima menționare documentară a Bucureştiului datând din anul 1459, în vremea lui Vlad Ţepes. Bucureştiul s-a dezvoltat rapid atunci, în toate domeniile – demografic, economic, cultural, arhitectural, devenind mai apoi capitala României. E nevoie ca Bucureştiul sǎ redevinǎ capitala de odinioara, ca renume, dar capitala modernǎ a Romaniei de azi.  Iar în prezent, după 26 de ani de decizii total neinspirate, dezvoltarea Capitalei a scǎpat de sub control din cauza dezechilibrelor de toate felurile, pierzându-se din vedere nevoile reale ale locuitorilor oraşului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-18Parerea ta...

îL VOTEZ!
18 Apr 2016

Dacă promovează naționalismul, patriotismul...DA! Dacă îl are în partid și pe generalul Chelaru...DA! Este nevoie mai mult ca oricând de astfel de oameni!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine