2020-07-10 04:13

Întrebarea la referendumul pentru JUSTIȚIE, în varianta Alinei GHORGHIU: „Vă doriţi ca persoanele condamnate să nu mai poată candida pentru funcţii publice în România?”

 |  15:04
 Întrebarea la referendumul pentru JUSTIȚIE, în varianta Alinei GHORGHIU: „Vă doriţi ca persoanele condamnate să nu mai poată candida pentru funcţii publice în România?”

Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, că întrebarea la referendumul pentru Justiţie ar putea fi „Vă doriţi ca persoanele condamnate să nu mai poată candida pentru funcţii publice în România?'', dar a adăugat că orice întrebări care se subsumează temelor care vizează lupta anticorupţie şi integritatea în funcţiile publice sunt „perfect legitime'', informează Agerpres.

„Temele votate de Parlament în 2017 sunt cele legate de continuarea luptei anticorupţie şi de integritatea în funcţiile publice. La nivel personal, mi-aş dori să văd o concretizare prin acest referendum a (...) proiectului PNL depus în Parlament, legat de interdicţia persoanelor condamnate de a candida pentru Parlamentul României sau pentru alegerile prezidenţiale. E un proiect care se află la Comisia juridică de mai bine un an. Dacă întrebarea ar suna 'Vă doriţi ca persoanele condamnate să nu mai poată candida pentru funcţii publice în România?', eu aş fi foarte încântată, dar orice întrebări care se subsumează celor două teme votate în unanimitate de Parlament cred că sunt întrebări legitime", a declarat Gorghiu, la Parlament. În opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis, în analiza referendumului, va porni de la premisa „clară" că „PSD-ALDE vor face tot posibilul ca acest referendum să nu fie unul de succes, să nu fie unul validat". „PSD-ALDE va boicota orice campanie de referendum şi prezenţa la referendumul pe Justiţie, pentru că se feresc ca dracul de tămâie de rezultatul acestui referendum", a spus Alina Gorghiu. Ea şi-a exprimat convingerea că Iohannis are în vedere o discuţie pe tema referendumului cu partidele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-27Parerea ta...

INTREBARE
27 Mar 2019

Va doriti SCOATEREA IN AFARA LEGII A ORGANIZATIEI MAFIOTE PSD-ALDE IN CONFORMITATE CU LEGEA PARTIDELOR POLITICE ART. 46 b , c , d . Aceasta organizatie mafiota reprezinta interese de grup mafiot din TeleMORMAN (de prosti si analfabeti ).
FARă FILOZOFARE
27 Mar 2019

Hoţia = sc. electric
KATY
28 Mar 2019

Atentie D-na Gorgiu, va referiti poate la persoanele condamnate definitiv, nu la cele in curs de condamnare, pentru care s-au falsificat probe, poate terminati cu prostiile si sunteti si voi oameni seriosi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz