2020-04-07 01:12

Inundaţiile şi canicula fac victime. Vreme extremă în lume

 |  16:29
Inundaţiile şi canicula fac victime. Vreme extremă în lume

Trei oameni au murit în Spania, în urma valului decăldură care afectează Peninsula Iberică. Agenţia naţională de meteorologie a anunţat cătemperaturile au trecut de 39 de grade Celsius în şapte regiuni din centrul şisudul ţării.

Populaţia este îngrijorată după ce autorităţile au anunţat cătemperaturile vor continua să crească. Până acum, trei oameni au murit dincauza caniculei, printre care şi un tânăr în vârstă de 24 de ani. Autorităţile auavertizat bâtrânii şi copiii să nu iasă din casă în timpul zilei.

De asemenea, în Moscova au fost 32 de grade Celsius, ceamai mare temperatură înregistrată vreodată în capitala Rusiei, potrivitautorităţilor. Temperaturi foarte ridicate au fost şi în Polonia. Caniculacreează probleme şi britanicilor. De altfel, în Marea Britanie s-auînregistrat, în ultimele două săptămâni, cu "câteva sute de morţi” maimult decât media obişnuită. Autorităţile spun că de vină pentru creştereanumărului deceselor ar fi valul de caldură. „Deşi este vorba despre datepreliminare, experţii sugerează că valul de căldură ar reprezenta o cauză aacestei creşteri”, se arată

într-un comunicat al Ministerului britanic al Sănătăţii.Mai mult, serviciul meteo britanic aemis o alertă de caniculă de nivel 2 pentru sud-estul şi estul Marii Britanii şipentru zona Londrei.

În Belgia, mai multe oraşe au rămas fără apă din cauzacăldurii. Autorităţile au avertizat că situaţia va deveni critică dacă nu plouăpână la sfârşitul săptămânii viitoare.

Valul de căldură care a afectat Europa în 2003 a provocat peste 30.000de decese pe întregul continent european.

Inundaţiile fac ravagiiîn China

Maimult de 50 de oameni au murit şi alte 15 sunt date dispărute în urma inundaţiilorşi alunecărilor de teren din centrul şi sudul Chinei. 17,2 milioane de persoanedin nouă provincii au fost afectate şi aproape 600.000 de oameni au fost evacuaţidin locuinţe de la începutul lunii.

Peste900.000 de hectare de teren arabil au fost afectate de ape, dintre care peste130.000 au fost distruse.

Aproape50.000 de case au fost distruse şi alte peste 120.000 au fost avariate deviituri. Autorităţile chineze estimează că pagubele se ridică la un miliard dedolari.

Îniunie, ploile torenţiale au provocat 260 de decese, iar 211 persoane au fostdate dispărute.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine