2020-07-02 10:28

Ioan Rus: UDMR ar trebui să rămână în Executiv. E un partid care nu încurcă guvernarea

 |  14:11
Ioan Rus: UDMR ar trebui să rămână în Executiv. E un partid care nu încurcă guvernarea

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, că majoritatea care este formată în prezent în Parlament permite ca Guvernul să rămână în funcţiune şi fără UDMR. Rus a ţinut însă să precizeze că Uniunea ar trebui să rămână în Executiv deoarece "este un partid care sprijină guvernarea, nu o încurcă".

Fiind întrebat ce se întâmplă dacă UDMR se retrage de la guvernare, ministrul Transporturilor a precizat că Uniunea ar trebui să rămână în Executiv deoarece "este un partid care sprijină guvernarea, nu o încurcă".

"UDMR va decide astăzi dacă se retrage. Dacă se retrag, nu avem nicio altă soluţie. Majoritatea din Parlament permite ca acest Guvern să rămână în funcţiune şi fără UDMR. Deci, se va merge în continuare fără ei, fără să existe, cred, alte probleme. Nu va fi o majoritate atât de solidă, dar rămâne o majoritate. Părerea mea este că ar fi foarte bine ca UDMR să rămână la guvernare, pentru că este un partid care sprijină guvernarea, nu o încurcă", a afirmat ministrul Ioan Rus.

Chestionat în continuare cum priveşte solicitările UDMR privind minorităţile, Ioan Rus a răspuns că i se par "normale".

"Sunt solicitări normale. Şi dumneata când ai fost mic i-ai tot cerut bani lui taică-tău, tot mai mulţi, tot mai mulţi şi el ţi-a dat cât a putut, cât s-a potrivit la capacitatea dumitale de a înţelege şi după notele pe care le-ai avut la şcoală. Ceva de genul ăsta e şi aici. Există un echilibru care trebuieşte păstrat între respectul faţă de drepturile minorităţilor şi dreptul majorităţii de a-şi expune şi ea punctul de vedere şi acel echilibru cu raţionalitate, fără ură şi fără patimă va trebui păstrat în continuare în România”, a afirmat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Şedinţa Consiliului Permanent al UDMR se desfăşoară, vineri, la Cluj-Napoca, şi urmează să decidă dacă Uniunea iese sau nu de la guvernare. Oeventuală hotărâre de părăsire a coaliţiei ar urma să fie validată apoi în Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU).

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-11Parerea ta...

ANONIMUL
11 Iul 2014

Nu mai vorbiti asa. Dl. ministru in cazul castigarii prezidentialelor de catre Ponta, s-ar putea sa-l vedeti premier la palatul Victoria. Este si acesta un punct de vedere al unui politician versat. Asta cu juramintele, aveti dreptate. De 24 de ani toti jura stramb.
ANONIMUL
12 Iul 2014

S-au facut "sapaturi" pentru dvs ROBERT, ca tot apare acest subiect de achizitii piese locomotive. Informatii pe "surse". Informatiile sunt; Prima, achizitia nu s-a finalizat. A doua procedura a fost perfect legala. A treia este ca firma nu facea parte din UE, deci automat datele problemei s-au schimbat. A patra ar fi ca orice procedura de achizitie se efectueaza in domeniul acesta al cailor ferate, aero-naval si terestru, respectiv autostrazi, valorile sunt destul de mari, de ordinul miilor pana la milion si mai mult, de USD ori EURO, sau valoarea acestora in lei. Pana una alta sunteti pe langa subiect, subiectul era I. Rus vs UDMR.
DE PE CALEA GRIVITEI
12 Iul 2014

din U.E. "pe surse":Prin nota Autoritatii Contractante cu nr. 62/1/18/22.05.2014, conducerea SNTFC CFR Calatori SA a aprobat alocarea de fonduri suplimentare in valoare de 577.280 lei ???!!! de ordinul "N" la puterea 145. SAPATURA USOARA ferata,terestra,aero-navala si spatiala/pe subiect :)))))))))))))))))
PROTOPOPESCU
12 Iul 2014

va rugam sa ne scuzati,nu producem cat furati,borfasilor
SSGB
12 Iul 2014

udemereii nu-l deranjeaza pe ne-stimatul dealer de mertzne si ale masini pentru ... rrromi !
MANIX
13 Iul 2014

Poate ca U.D.M.R.-ul nu incurca guvernarea,dar matale sigur.
RADU
13 Iul 2014

DNA SI DIICOT , VERIFICATI TOATE DAR ABSOLUT TOATE CONTRACTELE DE ACHIZITII "IN TOTALITATE LEGALE" DE LA CFR CALATORI IN PERIOADA 2013 SI 2014 "MARCA INREGISTRATA" CARMEN POPESCU? SURPRIZELE VOR FI DE PROPORTII?
DORU
14 Iul 2014

Sub privirea neputicioasa a dl.IOAN RUS , subalternii isi fac in continuare de cap! Tupeu si smecherie maxima,achizitii "marca inregistrata" CARMEN MARIA POPESCU? “Prin intermediul Directiei de Achizitii de la CFR Călători, s-a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la multe milioane de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă,fostul manager CFR Călători, Valentin Dorobanţu et comp. a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare. Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic,fostul manager de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat si prin castigarea acestui contract?” DNA, DIICOT, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, Curtea de Conturi,ANRMAP, etc. sa controleze toate, deci , toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” cel putin din perioada 2013-2014 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai…
DACA RECITESTI,
14 Iul 2014

afirmatia boului asta, ARE DREPTATE in felul lui: "Uniunea ar trebui să rămână în Executiv deoarece "este un partid care sprijină guvernarea, nu o încurcă". ADICA: la cat sunt de PENALI, la cat sunt de VERSATILI udmr-stii, n-au incurcat, nu incurca, nu vor incurca NICIODATA pe cei din partea 'puterii', fiind PE POST de UMPLUTURA, intotdeauna! Nu conteaza platforma-program, nu conteaza politic - nimic! Ci, doar CIOLANUL - de la Cultura, Min.Mediului, si, altele...pe care, atata timp cat LE AU, le CASTIGA POLITIC, boii - sunt multumiti!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz