2020-08-13 05:56

Ioana Petrescu: Susţin reducerea CAS, sunt pentru reducerea impozitelor

 |  14:20
Ioana Petrescu: Susţin reducerea CAS, sunt pentru reducerea impozitelor

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice, a dezvăluit că nu va renunţa la ideea reducerii Contribuţiei la Asigurările Sociale (CAS). Ea a explicat că măsura va permite investitorilor să creeze noi locuri de muncă.

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a declarat vineri că rămâne un susţinător al reducerii Contribuţiei la Asigurările Sociale (CAS), chiar dacă nu poate oferi o dată exactă pentru când aceasta va avea loc. „Eu sunt pentru reducerea impozitelor. (...) Veniturile din CAS în PIB nu au avut de suferit în anii în care CAS a fost redus. Motivul este acela că nivelul de impozitare este mult prea mare, peste acest nivel angajatorii nu mai angajează în mod legal”, a afirmat oficialul român.

Petrescu a explicat că „măreţul gol de 5 miliarde de lei” este în realitatea mai mic pentru că reducerea CAS va permite angajatorilor români să facă noi investiţii şi să angajeze personal. Ministrul a mai spus că, deşi şi-ar fi dorit ca legea reducerii CAS să poată intra în vigoare mai devreme, nu crede că un asemenea deznodământ este posibil în viitorul apropiat. „Trebuie să luăm în considerare faptul că, și dacă trece de Parlament, ea va fi trimisă la președinte, va fi trimisă înapoi, poate și la Curtea Constituțională și poate va mai dura”, a explicat ministrul Finanţelor.

Potrivit Agerpres, Traian Băsescu a afirmat pe 24 iulie că trimite legea reducerii CAS la Parlament spre reexaminare pentru că nu a primit argumente în favoarea sustenabilităţii acestei măsuri. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz