2020-01-28 09:00

Iohannis: A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău

 |  23:12
Iohannis: A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este important să "avem grijă" în ceea ce privește inițiativele de modificare a Constituției pe tema familiei, subliniind că a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău.

"A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău. A fi tolerant înseamnă a accepta conștient că sunt alții cu alte păreri, alte opinii, dar nu contează că suntem toți români în cazul acesta, în societatea românească și vreau să mergem mai departe, asta înseamnă toleranță. Toleranța rezultă din informare, nu din dezinformare", a afirmat șeful statului la dezbaterea "Politica: De la teorie la practică", organizată la BCU.

Șeful statului a fost întrebat dacă inițiatorii demersului de modificare a Constituției cu privire la definirea familiei au generat o radicalizare a unor culte.

"Nu cred că au produs nicio radicalizare, dar nici nu au avut vreun impact în sensul de a modifica atitudinea unor grupuri față de temă. După părerea mea, tema, chiar dacă a fost ridicată cu foarte multe, aproximativ 3 milioane de semnături, și are susținători importanți, nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească, cum nici reacțiile unor politicieni nu au reușit să miște electoratul semnificativ", a spus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-09Parerea ta...

MARINELU
10 Noi 2016

Da. A fi tolerant inseamana a sta in kuru gol langa sula erecta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine