2020-01-25 13:44

Iohannis a promulgat Legea privind parteneriatul public-privat

 |  18:36
Iohannis a promulgat Legea privind parteneriatul public-privat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind parteneriatul public-privat.

Parlamentul a adoptat în 2013 acest proiect de lege, inițiat de Guvernul Ponta, însă președintele de la acea vreme, Traian Băsescu, a cerut reexaminarea.

În 2014, Parlamentul a adoptat din nou actul normativ, însă PNL și PDL l-au contestat atunci la Curtea Constituțională a României, care a decis că unele prevederi sunt neconstituționale.

Astfel, CCR a decis că dispozițiile articolului 38, alineatul 1, din acest act normativ sunt neconstituționale. Acesta prevedea că "din motive excepționale legate de interesul național sau local, după caz, partenerul public poate, cu notificarea prealabilă a partenerului privat și a societății de proiect: a) modifică unilateral anumite prevederi ale contractului de parteneriat public-privat, dacă această posibilitate a fost inclusă în documentația de atribuire într-o modalitate clară, precisă și neechivocă, și fără a se altera natura generică a contractului inițial sau în orice altă situație de modificare unilaterală a contractului prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2006, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările și completările ulterioare, care se aplică în mod corespunzător; b) denunță unilateral contractul de parteneriat public-privat, în condițiile legii".

Legislativul a reluat din nou dezbaterile pe acest proiect în 2015, legea fiind adoptată pe 7 noiembrie 2016 de Camera Deputaților.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-23Parerea ta...

ANONIM
23 Noi 2016

Oare in ce masura parteneriatele public-private asigura independenta decidentilor politicilor sistemului bugetar in privinta deciziilor politice ?
ANONIM
23 Noi 2016

Considerati ca angajarea statului alaturi de privati in "parteneriate public-private" ce depasesc durata unui mandat electoral poate genera responsabilitati politice neasumate in campania electorala unor politicieni ce nu au participat la decizii privind parteneriatele public-private sau poate ingradi accesul la viata politica altor politicieni care nu ar fi de acord cu parteneriatele public-private incheiate anterior ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine