2020-06-06 12:23

Iohannis a reușit să-l convingă pe Grindeanu: Ordonanța grațierii a fost AMÂNATĂ

 |  10:19
Iohannis a reușit să-l convingă pe Grindeanu: Ordonanța grațierii a fost AMÂNATĂ

Președintele Klaus Iohannis prezidează, pentru prima dată în mandatul său, o ședință de Guvern ordinară. La începutul ședinței de Guvern, Iohannis a anunțat că a avut, în această dimineață, o discuție pozitivă cu premierul, care l-a invitat, apoi, să prezideze ședința de Guvern. Înaintea ședinței, cei doi au avut o discuție de 20 de minute, în decursul căreia au convenit ca ordonanța de grațiere colectivă să fie adoptată numai după ce va trece prin perioada obligatorie de consultare.

Șeful statului a început cu cuvinte de laudă la adresa actualului Executiv, afirmând că se simte „onorat” să se afle într-o asemenea companie. A pomenit apoi despre discuția cu Grindeanu și despre invitația acestuia, fără a aduce în discuție subiectul principal. L-a invitat să „detalieze” pe premier. Cum, însă, nici acesta nu a oferit detaliile așteptate, ci doar a spus cum se va desfășura ședința, Iohannis a cerut presei (invitată de Grindeanu să părăsească încăperea) să rămână, pentru a vorbi despre „cei doi elefanți din cameră”: ordonanțele de grațiere colectivă, respectiv de modificare a cadului penal și codului de procedură penală. Folosind tot un ton reverențios, afirmând că atât el, cât și Guvernul își doresc consolidarea statului de drept, Iohannis a descris cum se vor desfășura lucrurile, respectiv că se va oferi atât CSM, cât și asociațiilor profesionale ale magistraților și societății civile să-și spună cuvântul în privința modificărilor preconizate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Iohannis, decis să stopeze abuzul PSD. Participă la ședința de Guvern

Premierul Grindeanu dă lovitura în scandalul GRAȚIERILOR
Parerea ta...

IMPECABIL.
18 Ian 2017

Comportament constitution al impecabil al presedint elui KLAUS IOHANNIS. FELI CITARI .
PERFECT IMPECABIL....
18 Ian 2017

Săracul ,nici să doarm
PERFECT IMPECABIL....
18 Ian 2017

Săracul ,nici să doarm
PERFECT IMPECABIL....
18 Ian 2017

Săracul ,nici să doarm
EUGENIA 49
18 Ian 2017

Apropo de PUTERE ! Am int eles ca avem trei puteri in stat: puterea judecato reasca,puterea legislativ a si puterea executiva. A tunci ma-ntreb de ce-si p ermite executivul sa-ncal ece Curtea Constitutional a,Curtea de Casatie,Ordin ul Magistratilor si asoci atii ale judecatorilor,et c.? Executivul asta are d oar un minister al justit iei si asta vai de el...! As vrea ca toate institu tiile puterii judecatores ti sa se pronunte atit pe controversate coduri pen ale cit si asupra gratier ii si nu niste ministrii sau membrii unei comisii parlamentare! DOMNILOR EX ECUTIVI, RESPECTATI SEPAR ATIA PUTERILOR DIN STAT!! !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine