2019-09-18 16:43

Iohannis: Acestă remaniere, o soluţie SLABĂ! Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer nu au fost numiţi în noul Executiv

 |  13:28
Iohannis: Acestă remaniere, o soluţie SLABĂ! Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer nu au fost numiţi în noul Executiv

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că remnanierea guvernamentală este o soluţie slabă şi că este în continire de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. El a enumerat miniştrii revocaţi şi pe cei numiţi, însă în cazul Olguţei Vasilescu nu a fost semnat decretull de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiţi lipseştre şi Ilan Laufer, popus la Ministerul Dezvoltării.

"Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor. Şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: domnul Leş, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, domnul Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Matei, ministrul Tineretului şi Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate", a declarat şeful statului, după ce a făcut câteva consideraţii pe tema remanierii.

El a afirmat că această remaniere "este o soluţie slabă".

Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost, şi este în continuare, soluţia înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României", a afirmat preşedintele, adăugând: "Dar, până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri aici".

El a susţinut că, "în primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele".

"Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele îşi fac treaba, fiecare expert îşi face treaba şi abordarea României este una coerentă. În concluzie, este nevoie de miniştri care performează foarte bine", a explicat Iohannis.

În opinia sa, al doilea lucru de care trebuie să ţinem cont este că mai avem foarte, foarte puţin timp.

"Deja au început şi sunt în plină desfăşurare vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim, pentru a discuta şi, da, de ce să nu o spunem, pentru a verifica dacă suntem pregătiţi pentru a prelua această Preşedinţie. Deci, trebuie să acţionăm repede", a precizat şeful statului.

De asemenea, a anunţat că depunerea jurământului va avea loc marţi, la ora 15:30.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-20Parerea ta...

ANONIM
20 Noi 2018

CEI DOI AU FOST REFUZATI CA FIIND FOARTE PROSTI , DAR CE TE FACI CU CEILALTI MAI PUTIN COMPETENTI.....??? NU EXISTA OARE IN ROMANIA OAMENI DE EXCELENTA , CARACTER SI ONOARE IN FIECARE DOMENIU DE ACTIVITATE A VIETII ECONOMICO-SOCIALE BA DA DAR ACESTIA NU POT FI SI HOTI, SI MAFIOTI, SI TRADATORI, ETC
ANONIM
20 Noi 2018

Incompetenta acestui guvern a dus la izolarea Romaniei in plan extern si la indatorarea ei cu peste 100 MILIARDE EURO PENTRU POMENI SI PROPAGANDA BOLSEVICA ANTI-JUSTITIE. PORKARUL PSIHOPAT draKnea A INTORS ROMANIA CU CEL PUTIN 28 DE ANI IN URMA CAND ERA CONDUSA DE CRIMINALUL ilici lenin iliescu. Vinovati pentru aceste jeguri din guvern sunt analfabetii , asistatii si pensionarii PARKINSON CARE VOTEAZA CONSTANT ORGANIZATIA MAFIOTA PSD CONDUSA DE CEL MAI MARE HOT SI BORFAS DUPA VOICULESCU.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray