2020-07-07 03:56

Iohannis, APEL de ultimă oră către clasa politică: ”Să ÎMPLINIM speranțele oamenilor!”

 |  19:56
Iohannis, APEL de ultimă oră către clasa politică: ”Să ÎMPLINIM speranțele oamenilor!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că valorile și obiective constitutive ale francofoniei, precum respectarea drepturilor omului și a statului de drept, lupta împotriva intoleranței, protejarea persoanelor aparținând minorităților și cultivarea diversității culturale sunt foarte relevante pentru România.

”Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la revenirea României pe traseul dezvoltării democratice, iar acum exact 29 de ani, Proclamația de la Timișoara dădea expresie idealurilor în numele cărora se înfăptuise, cu sacrificii, Revoluția Română: libertate, pluralism, democrație.

Respectarea drepturilor omului și a statului de drept, lupta împotriva intoleranței, protejarea persoanelor aparținând minorităților și cultivarea diversității culturale, valori și obiective constitutive ale francofoniei, ne sunt, din perspectiva trecutului nostru recent, cu atât mai apropiate, mai relevante. Limba franceză are privilegiul de a fi dat rezonanță internațională și ecou istoric cuvintelor liberté, egalité, solidarité - Libertate, egalitate, solidaritate.

Astăzi, concetățenii noștri așteaptă de la clasa politică să dea acestor dimensiuni ale cetățeniei democratice un conținut contemporan, adecvat provocărilor cu care ne confruntăm. Să auzim, să înțelegem și să împlinim speranțele lor! Acesta este mesajul cu care, în numele cetățenilor României, salut Ziua Internațională a Francofoniei!” a declarat președintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-12

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

MAFIA PSD.
13 Mar 2019

Mafia psd-alde indeplineste doar sperantele ei : scaparea de puscarie a borfasului national draknea , pensii speciale pentru mafie , ciordireaAURULUI ROMANIEI SI PRIVILEGII PENTRU LICHELELE MAFIEI psd-alde-udmr-minoritati.
ANONIM
13 Mar 2019

Dar mafia nazi ce indeplineste ?Ce indeplineste aceasta secatura inceata ,ingamfata si monosilabica Indeplineste sperantele celor care ingenuncheaza tara Merge cu denigrarea si dezinformarea tarii meleUn alogen venetic puturos dar f f f rau si prostAsa ceva sa nu mai avem in veci la carma tarii !
RO TARA ABANDONATA
13 Mar 2019

ROMANIA NU MAI E PREOCUPATA NICI DE APARARE SI SIGURANTA NATIONALA , NU MAI POATE s-a prabusit . Prevederile Legeii nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților voluntari , nu se aplica de 13 ani. DE CE A MAI FOST ELABORATA??? CE ARGUMENTE SE REGASESC IN NOTELE DE FUNDAMENTARE....?!?!?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz