2019-11-14 04:15

Iohannis, APEL de ultimă oră către Guvern: ”Să COBOARE cu picioarele pe Pământ”

 |  21:14
Iohannis, APEL de ultimă oră către Guvern: ”Să COBOARE cu picioarele pe Pământ”

Președintele Klaus Iohannis critică din nou guvernul pentru măsurile economice și fiscale din ultima vreme și pentru întârzierea proiectului de buget. Consecințele vor fi plătite de toți românii, acuză șeful statului, din cauza lipsei de viziune și de responsabilitate a executivului.

"Eu îmi doresc o Românie cu o economie sănătoasă, o ţară bine guvernată, în care beneficiile de astăzi să nu se risipească mâine, iar măsurile luate astăzi să nu amaneteze viitorul generaţiilor viitoare. Din păcate, o serie de măsuri guvernamentale din ultima perioadă ne arată o gravă lipsă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung. Am văzut cum fără consultări şi minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat regimul fiscal pentru unele din cele mai importante domenii. Probabil că fără noile taxe şi impozite introduse prin OUG 114, pe care însă guvernanţii le-au negat continuu, bugetul pe anul în curs va fi resimţit constrângeri. Prin măsurile din ultimele zile ale anului trecut s-a pierdut şi bruma de încredere pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală. Aşa am asistat la prăbuşirea cotaţiilor de pe piaţa bursieră, inclusiv pentru companiile româneşti importante, fapt fără precedent pentru o economie în creştere", a spus şeful statului, la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană la Palatul Parlamentului.

Iohannis a cerut Guvernului să înceteze "experimentele fiscale" şi să răspundă problemelor reale pe care mediul de afaceri le semnalează.

"Nevoile de dezvoltare ale economiei în direcţii esenţiale, precum modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii, necesită alocări importante în sfera investiţiilor publice. Deşi s-a promis că 2018 va fi anul investiţiilor, ceea ce s-a obţinut se numeşte inflaţie, importuri şi adâncirea unor dezechilibre macroeconomice, precum deficitul comercial şi cel de cont curent. De exemplu, deficitul comercial a ajuns la un nivel record, de aproape 15 miliarde de euro, în creştere cu peste 15% faţă de 2017. Fondurile europene au rămas, din nou, pe post de 'Cenuşăreasă'. Guvernul a absorbit cu circa 20% mai puţin decât propria ţintă asumată, neglijând investiţii absolut necesare dezvoltării. Economia României are nevoie de soluţii durabile în privinţa deficitului de forţă de muncă şi a decalajului dintre sistemul de învăţământ şi cerinţele pieţei muncii. Învăţământul tehnic şi dual, digitalizarea şi noile tehnologii, investiţiile de valoare adăugată înaltă sunt tot atâtea provocări la care trebuie să avem capacitatea, ca stat şi ca societate, de a răspunde pe măsură. De aceea, solicit decidenţilor politici să coboare cu picioarele pe pământ, să înceteze experimentele fiscale cu economia României şi să conştientizeze priorităţile reale pe care mediul de afaceri le semnalează", a mai spus şeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-29Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Ian 2019

ba sa plece la DRACU cu totul....siktir la toate slugile mafiotilor...ajung cu penalii//Sasule daca n-ai OUA pleaca dracului si tu impreuna cu ei si facem anticipate full option
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Ian 2019

Romania a ajuns intr-o fundatura....terminati cu porcii si mafiotii..iar Johannis trebuie sa termine cu tangoul cu mafiotii....rupeti cordonul ombilical cu astia...gata
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Ian 2019

NU SE POATE SA TE Joci CU ASA CEVA.....PuNCT..BASTA....si BYE BYE...mafia penalilor sa DISPARA...DEFINITIV
@ CUCUVEAUA
30 Ian 2019

Ai citit din curiozitate Constitutia sa vezi atributiile presedintelui ? A facut pana acum tot ce a depins de el chiar daca o parte din prerogative i-au fost AMPUTATE. CU ACEASTA MAFIE CRIMINALA SUNT DOAR DOUA.VARIANTE : CIOMAGUL SAU ASTEPTAT ALEGERILE . PANA ACUM PRESEDINTELE A FACUT TOT CE-I PERMITE CONSTITUTIA IN LUPTA CU MAFIA , DAR POPORUL '' DOARME '' SOMNUL CEL DE MOARTE.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Ian 2019

Johannis si-a cam dat arama pe fata cand a devenit protectorul multinationalelor>>>>>>>>>pai te-au votat cetatenii nu mafiotii care spala bani prin multinationale domnule presedinte........adica GHITA MICROSOFT-SivEco si UDREA-NOVOMATIC sau MAZARe-HREBENCIUC si mafia imobiliara sunt sefii tai domnule presedinte?..........Ce-i drept exista si multinationale serioase dar nu despre ele vorbim aici ci despre MAFiotii care spala banii furati de ordinul zecilor de miliarde de euro prin cazinourile-KUSHER si prin alte multinationale de cumetrie tiganeasco-mafiota Hai sa ne lamurim ori e alba ori e neagra ...sau jucam alba-neagra ca tiganii in gara la Cotroceni cu declaratiile prezidentiale Astept precizari.....daca are cine sa le faca
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Ian 2019

mai exact NOVOMATIC AUSTRIA e la COTROCENI cu statut de ciorditor protejat???????? sa stim si noi cum stam
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray