2019-10-16 14:52

Iohannis are consultări astăzi cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti pe tema referendumului pe justiţie

 |  09:16
Iohannis are consultări astăzi cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti pe tema referendumului pe justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, de la ora 17.00, consultări cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema referendumului pe justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Cotroceni, miercuri, de la ora 17.00, reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar.

Aceeaşi temă de discuţii a fost abordată, marţi, de către şeful statului cu reprezentanţi ai societăţii civile.

La ieşirea de la discuţii, unii dintre participanţi au afirmat că preşedintele s-a aşezat la masă şi a spus: ”Sunt hotărât să convoc referendumul”.

Scrutinul ar urma să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare, iar întrebarea ar urma să fie făcută publică până în 4 aprilie.

„Cred că va fi o întrebare simplă, din câte am înţeles, deşi propunerile au fost foarte variate, care să poată ajunge la cel mai larg public cu putinţă, pentru că vorbim de un referendum consultativ, într-un context politic complicat şi controversat”, a spus Cristian Pârvulescu, după consultări.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, săptămână trecută, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este „aproape hotărât” să organizeze un referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Iohannis a declarat sâmbătă, la Gala TNL, unde a primit premiul "Garantul Democraţiei", că, pentru a da românilor votul înapoi, a început să reevalueze ideea unui referendum. El a afirmat că din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult, din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai bine.

„Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum. Fiindcă doar aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară, îşi bate joc de români. Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulţi români interesaţi, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele politice de bună-credinţă şi împreună cu românii şi cu voi!, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-27Parerea ta...

VALTER COJMAN
27 Mar 2019

Referendumul este o acțiune, eminamente politică și, faptul că e ținut o dată cu alegerile europarlamentare, îi amplifică caracterul politic. Cu alte cuvinte, toți judecătorii și procurorii care participă la aceste consultări, încalcă legea și Constituția României și ar trebui exclusi, DEFINITIV, din magistratură. Eventual, pentru a nu implica în mod direct magistrații, IohaniSS putea cere public păreri ale instituțiilor care fac parte din actul de justiție.
@ VALTER C....
27 Mar 2019

Te-ai dat de gol ca esti din tabara penalilor care vor distrugerea Romaniei. Mafia psd din care faci parte a distrus justitia , economia , educatia , si sanatatea. Acum lucreaza la distrugerea politicii externe , pe care a reusit sa o decapiteze prin intermediul ANALFABETEI DIN VIDELE.. DEPUSCARIE NU VA SCAPA NICI UN CIUMAT ROSU. VA FI PRAPAD CAND VOR PERDE GUVERNAREA.
VAST
27 Mar 2019

JUSTIŢIE = STAT ; MAJORITATEA DUCE BARCA STATULUI UNDE VREA ,, mușchi " EI !!!!!!!!!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray