2020-07-07 12:52

Iohannis CERE Coaliției de guvernare să ABANDONEZE reforma în domeniul penal

 |  16:16
Iohannis CERE Coaliției de guvernare să ABANDONEZE reforma în domeniul penal

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, luni, decizia CCR prin care au fost declarate neconstituţionale Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Şeful statului critică coaliţia PSD-ALDE pentru modificările legislative şi solicită Parlamentului să respingă în totalitate modificările aduse codurilor penale și să revină asupra schimbărilor operate deja la legile justiției.

„Decizia pronunțată astăzi de către Curtea Constituțională, prin care s-a constatat neconstituționalitatea legilor de modificare și completare a Codului penal și a Codului de procedură penală, sancționează, pentru a doua oară, demersul legislativ al coaliției PSD-ALDE. Această soluție arată, o dată în plus, că modificările aduse legislației penale de către coaliția de guvernare sunt nocive și contrare Legii fundamentale.”, se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Digi24.

Preşedintele susţine că modificările legislative au avut un singur scop, protejarea infractorilor în detrimentul persoanelor vătămate.

„Solicit coaliției PSD-ALDE să abandoneze pretinsa reformă în domeniul penal. Cer, de asemenea, Parlamentului să respingă în totalitate modificările aduse legislației penale și să revină asupra schimbărilor toxice operate deja în legile justiției, care s-au dovedit adevărate atentate la adresa siguranței cetățeanului. Adaptarea legislației la standardele statului de drept, inclusiv la jurisprudența Curții Constituționale, trebuie să se realizeze cu bună credință, transparent și în urma evaluării aprofundate a impactului intervențiilor legislative preconizate.”, transmite Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele atenţionează majoritatea parlamentară că transpunerea rezultatului referendumului din 26 mai este obligatorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-29

In legatura cu acest articol...

După șapte amânări, CCR a DECIS! Modificările aduse Codurilor penale de coaliția PSD-ALDE sunt NECONSTITUȚIONALE
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz