2020-05-29 11:36

Iohannis, cereri speciale după alegerile locale

 |  17:53
Iohannis, cereri speciale după alegerile locale

După anunțarea rezultatelor finale oficiale ale alegerilor locale, președintele Klaus Iohannis a lăudat organizarea alegerilor, dar spune și-ar fi dorit o comunicare mai rapidă a rezultatelor oficiale, un mod mai prietenos de comunicare a rezultatelor. A venit apoi cu câteva recomandări pentru alegători, pentru Guvern, pentru partide și pentru viitorul Parlament.

"Insist ca lumea să vină la vot în toate tipurile de alegeri. Nu voi comenta rezultatele obținute de un partid sau altul. Două mari partide care și-au consolidat poziția politică, mă bucură că au existat candidați independenți și partide nou formate pentru alegerile locale. " și-a început președintele analiza alegerilor locale.

Iohannis a venit și cu o cerere pentru viitorul legislativ: "Este de discutat modul în care legislația electorală a răspuns cerințelor cetățenilor. După aceste alegeri, devine și mai evident că noul parlament din toamnă trebuie să evalueze serios necesitatea introducerii alegerilor în două tururi pentru primari. "

Și Guvernul a primit o misiune importantă din partea șefului statului: "Pentru alegerile parlamentare, cineva trebuie să se ocupe de o campanie de conștientizare a votului, guvernul trebuie să facă o campanie națională care să arate importanța votului, să mobilizeze electoratul".

"Votul este instrumentul cel mai puternic prin care se poate schimba clasa politică, prin care partidele pot fi obligate să devină mai bune, mai performante. Insist pe criteriul integrității, abordat diferit de partide, unii l-au respectat, alții doar l-au mimat. " a încheiat discursul de la Palatul Cotroceni, șeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine