2020-02-22 13:33

IOHANNIS cheamă societatea civilă la consultări pe tema REFERENDUMULUI pe justiție

 |  13:37
IOHANNIS cheamă societatea civilă la consultări pe tema REFERENDUMULUI pe justiție

Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, 26 martie, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile cu privire la posibilul referendum pe justiţie, informează Agerpres.

Elena Calistru, preşedintele Funky Citizens, a scris, vineri, pe Facebook că a primit şi a acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu o parte a organizaţiilor din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este „aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. „Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să îmi propună mâine - poimâine un draft de agendă, care cu siguranţă va presupune o întâlnire şi cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă", a spus şeful statului la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către Asociaţia One World România. Şeful statului a adăugat că „un referendum nu poate să producă o lege" şi că îşi doreşte ca naţiunea să se exprime la acest scrutin popular. „Îmi doresc ca naţiunea română să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupţia şi corupţii care schimbă legea pentru ei, ca să scape, sau dacă trebuie să tragem linie şi să spunem 'până aici şi atât!'. Şi de aici începem să reparăm ce s-a stricat, fiindcă s-a stricat deja foarte mult, foarte, foarte mult", a spus el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-22Parerea ta...

LAS-O JOS!
22 Mar 2019

TOTU-I COMPROMIS! JUSTIȚIA A FĂCUT JOCURILE VOASTRE POLITICE, ÎN BAZA NAȘTERII, APOI LEGIFERĂRII DE CĂTRE COMISIILE DE ”SPECIALITATE” ÎN INFRACȚIONALITATE POLITICĂ PENTRU A IEȘI BASMA CURATĂ, NU ȘI PENTRU PULIME CARE, DACĂ NU-I CONVINE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ (SÂC!) SAU SĂ FACĂ PUȘCĂRIE, SAU SĂ I SE IA BANII DIN BUZUNAR DE CĂTRE SCÂRBA DE ANAF CARE NU ARE VOIE SĂ INTRE ÎN CONTURILE INTERLOPILOR, A OAMENILOR DE AFACERI, MÂNĂ-N MÂNĂ CU JAPIȚA POLITICĂ, DE ORICE FEL, DIN ORICE PARTID AR FACE PARTE! DECI, SYCTIRRRRRRRRRRR!!!! Voi vreți referendum, ca în felul ăsta să aduceți oamenii la vot! PAS! Voi vreți să dați o aparență legitimitate în războiul vostru în care nu mergeți mai departe, aveți nevoie (cică) de ”ajutorul” nostru! PAS! AU MAI FOST 2 REFERENDUMURI: PENTRU DEBARCAREA BESTIEI CHIOARE CE VREA UN LOC ÎN PARLAMENTUL UE ȘI PENTRU 300 DE PARLAMENTARI? ȘI?! AU FOST LUATE VREUNUL ÎN SEAMĂ? NU! PENTRU CĂ E F A C U L T A T I V, ȚINE TOCMAI DE JAVRELE DIN PARLAMENT CARE ȚIN PÂINEA CA ȘANTAJ ȘI CUȚITUL ÎN SPATELE NOSTRU! PASSSS!!!!! OARBA DUPĂ VOIE ȘI TOATE BOLILE DIN LUME!
BABA CURIOASA
22 Mar 2019

Va rog frumos sa publicati lista ONG-urilor invitate la dezbatere ! Multumiri anticipate !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine