2020-02-21 13:16

Iohannis: "Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA"

 |  20:41
Iohannis: "Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA şi pe conducerea acesteia, fiind o încercare jalnică. El a mai spus că părerea sa, cunoscută, este că DNA şi conducerea acesteia fac o treabă foarte bună. Iohannis a precizat că a avut astăzi o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre colaborarea sa cu noul Guvern, unul dintre subiecte fiind despre justiţie.

Iohannis a declarat, joi seară, că nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA şi pe conducerea acesteia, fiind o încercare jalnică. El a mai spus că părerea sa, cunoscută, este că DNA şi conducerea acesteia fac o treabă foarte bună.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că a avut astăzi o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre colaborarea sa cu noul Guvern, unul dintre subiecte fiind despre justiţie.

"Am avut azi o întâlnire cu Dăncilă şi Dragnea despre colaborarea cu noul Guvern. Am discutat şi despre justiţie. Voi avea o discuţie şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader", a declarat preşedintele.

"Avem, oare a câta oară, un scandal în spaţiul public", şi-a început Iohannis declaraţia de presă.

El a spus că, din punctul său de vedere, acest scandal se rezumă la puţine cuvinte: "Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea Direcţiei".

"Această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoasteti, dar imi face plăcere să o repet - DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună., iar acest atac sau încercare de atac din partea unor penali este de natură să confirme că DNA face o treabă bună", a declarat Iohannis.

Administraţia Prezidenţială anunţă o declaraţie de presă de la 20.15, fără a anunţa subiectul anunţului făcut de Klaus Iohannis. Surse anunţă că declaraţia preşedintelui are legătură cu ultimele evenimente din justiţie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de evaluare privind activitatea DNA, a DIICOT şi a Ministerului Public. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, că nu are niciun motiv să îşi dea demisia, pentru că a respectat legea în tot ceea cde a făcut.

"Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Am respectat legea în tot ce am făcut", a declarat Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va demisiona.Ea a spus că în acest scandal nu este vorba despre Kovesi, ci despre "asaltul asupra justiţiei". "Nu cred că acest atac este întâmplator, asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţii spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul şef al DNA. DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi şii despre procurorii care şi-au făcut treaba, ci vizează îngenuncherea poporului român şi umilirea cetăţenilor", a declarat Kovesi.

Ea a spus că justiţia este sub un asalt de peste un an de zile şi dacă ne uităm cine ne atacă vedem - inculpaţi, oameni care au bani şi resurse şi care doresc să decredibilizeze actul de justitie şi să duca in derizoriu faptele de corupţie.

Scandalul vizând DNA s-a declanşat după ce Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor "probe fabricate" pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă. Vlad Cosma a susţinut, de asemenea, că şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, i-ar fi cerut să modifice documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-15



Parerea ta...

ZISE PENALUL SUPREM!
15 Feb 2018

Hoțul strigă ”hoțul!”
UDREA IN COSTA RICA
16 Feb 2018

chiar asa domnule presedinte ce sunt aia penali?.....ca noi stim doar ce sunt alea penale.....(niste boarfe de care nu se mai atinge nimeni ca sunt prea imputite)
ANONIM
16 Feb 2018

PENALUL penalilor acuza ....SICTIR....sa dea banii ilegali obținuți de pe casele LUATE prin frauda de preacinstita lui nevasta...ACEST PALMIER A AJUNS PRESUL SERVICIILOR ....RUSINEA NATIUNII ...
MIKIM
16 Feb 2018

Pai ce vreti sa zica daca are morcovul in kur pana la frunze? Lauda si el potentii procurori.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine