2020-08-04 20:57

Iohannis CRITICĂ OUG Codului Administrativ: ”Un plan PSD de a-și servi baronii”

 |  22:55
Iohannis CRITICĂ OUG Codului Administrativ: ”Un plan PSD de a-și servi baronii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, prin adoptarea de către Executiv a ordonanţei de urgenţă privind Codului administrativ, PSD demonstrează „cu toată tăria că sfidarea românilor este prioritatea zero a acestei guvernări”.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, marţi, MEDIAFAX, adoptarea Codului administrativ prin ordonanţă de urgenţă este „un grav atentat la adresa întregului sistem administrativ din România”.

Klaus Iohannis atrage atenţia că după doi ani în care a încercat prin toate mijloacele să îngenuncheze Justiţia de dragul unor corupţi, PSD vrea acum să distrugă Administraţia de dragul baronilor locali.

„Este extrem de grav că o lege esenţială precum Codul Administrativ, care înglobează sute de reglementări, cuprinse în prezent în mai multe acte normative, şi care reprezintă practic baza legală a administraţiei publice din România, a fost adoptată de către Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă. OUG este un instrument prevăzut în Constituţie în mod explicit doar pentru situaţii extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată”, a transmis Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis avertizează Guvernul că acest instrument nu mai poate fi folosit în continuare excesiv, în condiţiile în care cetăţenii s-au exprimat atât de clar pe 26 mai pentru nevoia de transparenţă şi predictibilitate în legiferare.

„Arhitectura de funcţionare a întregii administraţiei publice din România va fi dramatic alterată prin acest Cod Administrativ. Nu există niciun argument şi nicio justificare pentru adoptarea acestei Ordonanţe, care reprezintă un atentat la adresa întregului sistem administrativ”, spune şeful statului.

Preşedintele României consideră că dezbaterea Codului Administrativ, de altfel absolut necesară, trebuie făcută de către Parlament, transparent şi în urma unui amplu dialog social.

„Un act de o asemenea amploare şi cu un asemenea impact este obligatoriu să fie elaborat de către unica autoritate legiuitoare a ţării şi nu de către Guvern, care, prin OUG, face un grav exces de putere, forţând limitele Constituţiei. Credibilitatea şi buna-credinţă ale PSD de a face singuri reforme, indiferent de domeniu, sunt nule, iar intervenţiile catastrofale ale PSD în legislaţia penală şi fiscală sunt cele mai edificatoare exemple”, potrivit sursei citate.

Klaus Iohannis mai evidenţiază că, după modificarea prin ordonanţă de urgenţă a legislaţiei în privinţa alegerii preşedinţilor de consilii judeţene, adoptarea Codului Administrativ prin OUG arată un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea şi de a-şi servi baronii. PSD nu se poate schimba, iar lecţia votului din 26 mai este una pe care acest partid este incapabil să o înţeleagă.   


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-25

In legatura cu acest articol...

Simona Halep s-a CALIFICAT fără emoții în turul trei de la Eastbourne

ULTIMA ORĂ: Șerban Nicolae candidează pentru șefia PSD

Pleșoianu o FACE PRAF pe Viorica Dăncilă: ”E TELEGHIDATĂ de serviciile secrete!”

Este oficial: “ordonanţa Uber”, adoptată în şedinţa de Guvern

SCANDAL în ALDE. Partidul lui Tăriceanu pierde zeci de membri dintr-o lovitură

Ponta propune PSD candidat COMUN la prezidențiale

Guvernul Dăncilă a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz