2020-02-22 09:19

Iohannis: Desemnarea lui Kovesi procuror-șef european: o reușită. Cărui șef de stat i-a mulțumit pentru reușită

 |  13:06
Iohannis: Desemnarea lui Kovesi procuror-șef european: o reușită. Cărui șef de stat i-a mulțumit pentru reușită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, 18 octombrie, că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi drept procuror-şef european este o reuşită, adăugând că i-a mulţumit omologului său francez, Emmanuel Macron, pentru implicarea în procedura de alegere a acesteia.

"Este foarte importantă (desemnarea - n.r.). Este o reuşită care este evident şi pentru doamna Kovesi semnificativă, dar este şi pentru România semnificativă. Un procuror din România este şef peste noua instituţie europeană. Acum avem o persoană care conduce o instituţie europeană. (...) Cu preşedintele francez, Macron, am avut o discuţie foarte bună. Am ţinut să-i mulţumesc pentru implicarea deosebită şi de succes în procedura de desemnare şi alegere a procurorului european, doamna Kovesi, şi am discutat pe marginea formării Comisiei, fiindcă şi Franţa are un parcurs mai complicat. Aici a fost un schimb de opinii", a afirmat Iohannis, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, citat de Agerpres.

El a precizat că nu a avut o întâlnire cu Kovesi la Bruxelles.

De asemenea, Iohannis a menţionat că nu a discutat despre un calendar privind desemnarea comisarilor europeni cu omologul său francez.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-18Parerea ta...

CâND NATZI șI
18 Oct 2019

bolșevismul se-ntâlnesc, e MARE BELEA! Numai în Rusia se arestau pe bază de turnătorie ca la balamuc...iar Monalisa de Ro.are fani, nu glumă! Ce e UE? Continuatoarea nazismului prin inițiatorii, conducătorii ei, de la ÎNCEPUTURI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine