2019-08-25 16:40

Iohannis, despre DECIZIA CCR privind revocarea lui Kovesi: Aştept motivarea Curţii

 |  12:00
Iohannis, despre DECIZIA CCR privind revocarea lui Kovesi: Aştept motivarea Curţii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte decizia referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, subliniind că procurorii nu trebuie să fie "controlaţi politic" iar autoritatea ministrului Justiţiei ar trebui să fie folosită pentru a-i apăra pe aceştia.

''Aştept motivarea Curţii. (...) Personal, sunt convins că procurorii trebuie să fie independenţi. Procurorii în niciun caz nu trebuie să fie controlaţi politic. Nu pot fi în subordinea unui politician. (...) În Constituţie avem un articol care spune că procurorii funcţionează sub autoritatea ministrului. Eu înţeleg că ministrul are sau ar trebui să aibă o autoritate în domeniu şi să o folosească pentru a-i apăra pe procurori. (...) Autoritatea ministrului ar trebui să fie orientată spre înlesnirea muncii procurorilor. (...) Eu iau în calcul să respect statul de drept în România, să am grijă, atâta cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea Constituţiei'', a spus şeful statului, la Palatului Cotroceni, conform Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-05Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Iun 2018

Presedintele a spus si despre chestia cu mandatele de maxim 9ani de la CCR care nu a fost respectata..trebuiau de mult numiti alti judecatori acolo >> Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, referitor la situatia judecatorului Petre Lazaroiu, al carui mandat la CCR a expirat, ca este o problema deloc simpla. "Da, consider ca e o problema. Nu este una deloc simpla. Intr-adevar, toata lumea se asteapta ca primul actor care sa respecte Constitutia sa fie Curtea Constitutionala a Romaniei si aflam, in ultima vreme, ca au aparut indoieli, au aparut semne de intrebare privind CCR. Stim printr-o decizie a Curtii care declara ca un mandat nu poate depasi 9 ani, dar in fapt este un judecator care se afla de 10 ani acolo", a afirmat seful statului."
MAFIS
05 Iun 2018

diicot acum trebuie sa aresteze pe dragnea iordache dorneanu pentru grup criminal organizat.chiar iordache a recunoscut aceasta actiune de crima organizata.ccr desfiintata urgent.oricum hotararire sunt nule de drept prin participarea unui judecator lazaroiu adica ceausescu care nu mai face parte din ccr.
ROMA
05 Iun 2018

pai ccr functioneaza ilegal ca si parlamentul .asa ca toate hotararile sunt nule.iar ratatii de parlamentari sunt nimeni pe coasta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray