2020-07-03 16:59

Iohannis, despre protocoalele din justiție: Acea perioadă s-a încheiat de mult și voi veghea să nu mai revină niciodată

 |  12:31
Iohannis, despre protocoalele din justiție: Acea perioadă s-a încheiat de mult și voi veghea să nu mai revină niciodată

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, marţi, în şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că va "veghea" să nu se revină nici la sistemul protocoalelor din justiţie, dar nici la intervenţia politicului în activitatea magistraţilor.

"Acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult şi voi veghea să nu mai revină niciodată, iar acea etapă de intrare cu bocancii a politicului sau a unor partide, ca să nu generalizăm, în organizarea justiţiei, de asemenea s-a terminat şi cât voi rămâne eu vă garantez că nu se va repeta", a declarat Iohannis.

În opinia sa, justiţia nu ar trebui să fie subiect de campanie electorală într-o societate care funcţionează normal.

"Este foarte adevărat că într-o campanie electorală, într-o Românie normală, nu avem ce discuta despre justiţie. Justiţia se înfăptuieşte, nu se discută. Dar pentru asta toţi actorii implicaţi în aceste demersuri, nu numai politicenii, şi CSM, de exemplu, trebuie să-şi asume pe deplin rolul şi responsabilitatea pentru partea de care răspund în faţa românilor. Şi da, cred că în România normală judecătorii judecă drept, justiţia este independentă, îşi face treaba fără să fie comentată în varii circuite politice, niciun politician nu încearcă să diriguiască justiţia şi niciun magistrat nu acceptă discuţii cu politicieni care încearcă să diriguiască justiţia. Şi cred că, împreună, acum chiar avem şansa să realizăm aceste lucruri", a mai spus Klaus Iohannis.

Plenul CSM s-a reunit, marţi, pentru a-şi alege noua conducere - preşedintele şi vicepreşedintele. Pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM se află şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul 2019, în mandatul judecătorului Lia Savonea - preşedinte şi al procurorului Nicolae Andrei Solomon - vicepreşedinte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-10Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Dec 2019

precum se vede inclusiv din scandalul actual american cu partidul Democrat USA si asazisa "anticoruptie" din Ucraina care l-a atacat pe presedintele TRUMP dar a tinut sub pres scandalul cu Joe Biden-BURISMA in spatele tuturor acestor manevre politice camuflate in "anticoruptie"stau politicienii santajabili manevrati de oligarhii cu multi bani.In cazul de mai sus era vorba de gruparea SOROS-CLINTON-POROSENKO adica aceeasi care a atacat si DNA-ul din Romania.Adica anticoruptia e ceva bun doar daca se ocupa de dusmanii politici ai lui SOROS.chestia asta a ajutat inclusiv la protejarea furturilor de miliarde de euro din tarile europei de est si banii care ajungeau in tot felul de paradisuri fiscale se spalau bine si in final ajungeau in China.Deci practic asazisa "anticoruptie" de tip SOROS proteja oligarhii si mafiotii cu afaceri in China
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz