2020-07-10 17:21

Iohannis, discurs la ONU: ”România candidează pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate”

 |  21:45
Iohannis, discurs la ONU: ”România candidează pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate”

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut miercuri intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care are loc la New York. Klaus Iohannis a vorbit despre provocările actuale la adresa păcii în statele membre şi rolul jucat de ONU în gestionarea acestora.

În discursul său, șeful statului s-a referit și la angajamentele României ca stat care va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019.

De asemenea, Iohannis a vorbit despre candidatura țării noastre pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2020 - 2021.

"România candidează pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021. Prin această candidatură, ne asumăm partea noastră de responsabilitate în efortul de a spori eficacitatea Consiliului. Sperăm că întreaga noastră evoluţie de până acum în cadrul ONU vă va convinge încă o dată că România este determinată să sprijine ONU în activităţile sale de promovare a păcii şi dezvoltării pentru toţi membrii săi. Pacea, dezvoltarea şi justiţia sunt piloni fundamentali ai strategiei noastre multilaterale. Ne respectăm partenerii şi ne bazăm pe dialog. Contăm pe sprijinul dumneavoastră extrem de valoros pentru candidatura noastră. România va fi un partener responsabil în promovarea agendei comune a ONU", a declarat Klaus Iohannis.

Luni, şeful statului a participat la recepţia tradiţională oferită de preşedintele american Donald Trump şi soţia sa în onoarea şefilor de delegaţii, iar marţi la deschiderea segmentului la nivel înalt al dezbaterilor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz