2019-10-14 12:06

Iohannis, după adoptarea Acordului Brexit: Protejează românii şi pe ceilalţi europeni care se afla în Marea Britanie

 |  15:01
Iohannis, după adoptarea Acordului Brexit: Protejează românii şi pe ceilalţi europeni care se afla în Marea Britanie

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații după semnarea acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Românii nu vor avea nevoie de vize pentru a călători în Marea Britanie, a anunţat președintele României după negocierile de la Bruxelles pentru Brexit. Acordul nu îi va afecta sub nicio formă pe români, garantează șeful statului.

"Astăzi am finalizat discuțiile înt-un timp record. Consiliul în formatul UE 27 a agreat proiectul de retragere și a aprobat declarația politică referitoare la relațiile politice viitoare. Acordul de retragere va putea fi folosit în cazul în care va fi aprobat de toate parlamentele pentru a clarifica detalii care țin de retragerea Marii Britanii din UE. Acesta este un document foarte important pentru că în el sunt stipulate condițiile în care vor fi tratați românii din Marea Britanie. E un document important, s-a lucrat la el un an, s-au respectat limitele impuse de UE. Un mare stat membru pleacă, asta nu poate să fie o veste bună", a spus Klaus Iohannis.

"Pentru românii aflaţi în Marea Britanie nu se schimbă mare lucru. Dacă acest acord intră în vigoare, el protejează românii şi pe ceilalţi europeni care se afla în Marea Britanie. Noi am insistat şi am obţinut să fie clarificat în declaraţia politică referitoare la relaţia viitoare să nu existe discriminări între membri UE. De exemplu, să nu se introducă vize pentru românii care vor să călătorească în Marea Britanie. Aceste lucruri au fost clarificate în sensul dorit de noi. Este un acord pe care îl gasim potrivit, bun", a completat şeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-25Parerea ta...

COSTEL
25 Noi 2018

Un presedinte care incita la dezbinare si la iesit in strada nu face bine. Ne trebuia un presedinte mediator si care sa-si iubeasca tara . Nu un incitator care sa iasa in mijlocul manifestantilor si sa-i incite ..PACAT....Speram ca va fie un presedinte,,,Nu un reprezentant al lui MERKEL...si ......PACAT MARE PACAT ...Fara alte comentarii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray