2019-07-20 12:35

Iohannis, după ce acordat decoraţii: În arhitectura unei naţiuni, sănătatea şi educaţia constituie surse ale bunăstării, iar cultura este cea care ne defineşte

 |  14:24
Iohannis, după ce acordat decoraţii: În arhitectura unei naţiuni, sănătatea şi educaţia constituie surse ale bunăstării, iar cultura este cea care ne defineşte

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, vineri, şase instituţii de învăţământ superior, priontre care ASE şi Universitatea Politehnică din Bucureşti, cadre medicale, precum şi pe criticul de film Marina Constantinescu şi pe actorul şi regizorul Petru Hadârcă. "În arhitectura unei naţiuni, sănătatea şi educaţia constituie surse ale bunăstării, iar cultura este cea care ne defineşte, semnificând însăşi identitatea noastră naţională", a afirmat Iohannis, la ceremonie.

Şeful statului a decorat cadre medicale, cu prilejul Zilei Naţionale a României, pentru "contribuţia importantă avută în practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, pentru profesionalismul, grija şi devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor.

Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler a fost acordat Rodicăi Ciauş, medic primar pediatru; lui Victor Costache, conferenţiar universitar doctor, medic primar chirurgie cardiovasculară şi toracică şi lui Sebastian Nicolae Ionescu, profesor universitar doctor, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică;

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler fost acordat lui Marian Anghelescu, medic specialist ortopedie-traumatologie; lui Sorin Liviu Băilă, medic primar chirurgie cardiovasculară; lui Corneliu-Gheorghe Costăchel, medic specialist medicină de familie, Doinei Drăgănescu, profesor universitar doctor, farmacist şi Doinei Carmen Mazilu, asistent medical şef.

De asemenea, în semn de apreciere şi recunoaştere pentru contribuţia importantă avută la dezvoltarea medicinei româneşti, pentru dăruirea, talentul şi profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul carierei medicale, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, domnului profesor dr. Săndesc Dorel.

Şeful statului a decorat şi instituţii de învăţământ superior, cu prilejul Zilei Naţionale a României, în semn de apreciere deosebită pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului universitar românesc.

Au fost acordate: Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer Academiei de Studii Economice din Bucureşti; Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Comandor Universităţii „Politehnica” din Bucureşti şi Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti; Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, Universităţii din Petroşani şi Universităţii „Transilvania” din Braşov; Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat şi pe pe Marina Constantinescu şi Petru Hadârcă, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

"Sănătatea, educaţia şi cultura reprezintă pilonii unei societăţi puternice, prospere. În arhitectura unei naţiuni, sănătatea şi educaţia constituie surse ale bunăstării, iar cultura este cea care ne defineşte, semnificând însăşi identitatea noastră naţională, valorile noastre comune, transmise cu înţelepciune din generaţie în generaţie. Anul 2018 are o însemnătate specială pentru noi, românii. Este un an de celebrare a trecutului, dar şi unul în care punem bazele proiectului nostru de viitor şi ale viziunii noastre pentru o Românie Educată, democratică şi puternică, pentru încă 100 de ani cel puţin", a spus şeful statului, în discursul său.

El a mai spus că avem profesionişti de excepţie în România, tineri entuziaşti, dornici să se perfecţioneze acasă şi să contribuie la reputaţia medicinei româneşti, în pofida dificultăţilor cu care se confruntă sistemul de sănătate.

"Fără îndoială, cu ocazia Centenarului ar trebui să mulţumim universităţilor pentru uriaşa lor contribuţie în formarea de specialişti în diverse domenii, precum şi pentru activitatea lor în cercetare şi inovare. În secolul XXI, rolul lor va fi mai important ca niciodată, pe măsură ce automatizarea şi digitalizarea economiei cresc nevoia societăţii pentru specialişti de vârf , dar şi antreprenori creativi. Doar cu ajutorul unei educaţii de calitate putem să atingem obiectivele pe care ni le propunem ca ţară în al doilea secol de unitate", a afirmat Klaus Iohannis, menţionând că, în urmă cu doi ani, a fost iniţiat proiectul "România Educată", prin care s-a dorit dezvoltarea unei viziuni şi a unei strategii pe termen lung pentru sistemul de învăţământ.

Şeful statului a menţionat că, săptămâna viitoare, rezultatele preliminare ale proiectului vor fi lansate în dezbatere publică.

"Doamnă Marina Constantinescu, distincţia acordată în numele statului român semnifică importanţa pe care o are arta scenei în spaţiul cultural românesc. Teatrul este şcoala şi memoria libertăţii unei naţiuni care a dat şi continuă să dea lumii mari regizori, actori, scenografi şi critici de teatru. Domnule Petru Hadârcă, distincţia pe care astăzi v-am înmânat-o este un simbol prin care România doreşte să marcheze unitatea valorilor şi aspiraţiilor care au animat generaţia Marii Uniri. Mă bucur că puteţi oferi celor care trec pragul Teatrului Naţional Mihai Eminescu de la Chişinău, pe care îl conduceţi, lumina cuvintelor marelui poet naţional", le-a spus Iohannis personalităţilor decorate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-30Parerea ta...

ANONIM
30 Noi 2018

Iasiul nu merita nimic chiar daca are atatea merite Dar cun sa merite daca ,...Asta ...Tudorel Toader a spart buboiul otravit ,nu i asa domnule 69 asta ....49dosare penale Tara de rasul lumii unde un jegos alogen isi bate jok de romani
ANONIM
30 Noi 2018

Dar cei de la Craiova cu centrul lor universitar de renume ,merita ?nu ,desigur Craiova este a lui Dragnea Ei trebuie inchisi chiar daca nu au furat nimic Tu da meriti pentru ca ai ras Sibiul de case Deci meriti sa fii elogiat
@ANONIM CRETIN
30 Noi 2018

Mafia psd nu vrea sanatatesi invatamint. Sunt ucisi copii de rujeola si bebelusi infectati cu stafilococ auriu in spite infecte conduse de politruci psd. Mafia psd nu vrea invatamint , vrea analfabeti ca dancila sa fie condusi de puscariasi ca vâlcov si dragnea.
@ANONIM CRETIN
30 Noi 2018

Mafia psd ucide viitorul tinerilor vrând sa-i '' lege de glie'' ca in timpul lui mihai patrascu.Mafia psd vrea numai prosti si gunoaie analfabete ca tine sa puna din patru in patru ani stampila pentru doi arginti pe sigla spurcata a ciumei rosii.
@@ANONIM DEZAXAT SI DROGAT
30 Noi 2018

mafia psd nu exista ,exista doar o mafie a statului paralel ahtiata dupa condus tara si donata pe tava la straini Am vazut cum au deturnat legea offshor ca sa fie pe plac iohanusului si strainilor VANZATORI de tara vanzator de copii Gunoaie analfabete si drogate care o data la 4 ani va treziti ca a iesit la vot cine a vrut statul paralel Dar e bine ca va da droguri
@ANONIM CRETIN
30 Noi 2018

Vanzator de neam si tara psihopatul draknea care a dat LEGE CA PROFESORII ROMANI SA NU POATA PREDA LIMBA ROMANA IN SCOLI MAGHIARE. PENTRU A REZISTA LA PUTERE MAFIA PSD A PUS PE TAVA ROMANIA UDMRului SI REGIMULUI DICTATORIAL DE LA BUDAPESTA. TU ESI PREA PROST SA INTELEGI NENOROCIRILE ADUSE DE MAFIA PSD ROMANIEI. TU JEGULE PRIMESTI DOI ARGINTI CA SA POSTEZI INEPTII SI ABERATII. ROMANIA A FOST VANDUTA DE MAFIA PSD , ULTIMA CRIMA FIIND '' INSULA MARE A BRAILEI'' 70000 ha teren arabil vanduta unor arabi din Emirate. Drept rasplata analfabeta s-a plimbat prin desert in EXCURSIE. CATE CLASE AI REZIDULE ? CAT TRENUL DOUA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray