2020-02-29 03:14

Iohannis: După guvernarea PSD, România e prima la sărăcie din UE

 |  09:42
Iohannis: După guvernarea PSD, România e prima la sărăcie din UE

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a prezentat, duminică, programul prezidenţial pentru un nou mandat, context în care a criticat guvernarea PSD, arătând că România este prima ţară la capitolul sărăcie şi ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile din Uniunea European,potrivit Agerpres.ro.

"După ani de guvernare social-democrată, ţara noastră, din păcate, este încă prima la sărăcie şi ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile dintre toate statele Uniunii Europene. Trist. Prin actualele politici defectuoase, autorităţile nu corectează dezechilibrele şi nici nu dau încredere cetăţenilor că sistemul de pensii sau cel de asistenţă socială sunt echitabile şi sustenabile pe termen lung. Această situaţie nu mai poate continua. Avem nevoie de o viziune pe termen lung, care să cuprindă soluţii şi măsuri reale de sprijin pentru toate categoriile sociale, inclusiv în ceea ce priveşte natalitatea, pensionarea sau inserţia pe piaţa muncii", a spus Iohannis, la evenimentul de prezentare a proiectului său pentru ţară "Împreună pentru România normală".

El a susţinut că guvernarea PSD a neglijat investiţiile în infrastructura de transport, în şcoli şi spitale. În plus, şeful statului a menţionat că o mare parte din creşterile de venituri s-a dus în importuri, deficite comerciale, dobânzi şi inflaţie record.

"De la bun început a fost limpede că direcţia politicilor economice ale PSD este greşită. Acum se impun măsuri eficiente privind responsabilitatea fiscală, stabilitatea financiară, îmbunătăţirea colectării veniturilor la buget şi o administrare fiscală eficientă. Consolidarea finanţelor publice este imperativă pentru susţinerea investiţiilor, iar cheltuielile cu salariile, pensiile şi asistenţă socială trebuie asigurate cu prioritate. România are nevoie de eficienţă şi etică nu doar în actul guvernării, ci şi în sfera afacerilor", a arătat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că România are nevoie de investiţii în infrastructură, în special cea de transport. "Din păcate, şi în această privinţă stăm foarte prost în rândul statelor Uniunii Europene, pentru toate tipurile de transport: rutier, feroviar, maritim sau aerian. Iar PSD ştie bine de ce - pentru că au dorit să ţină avioanele la sol şi promisiunile în aer!", a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a afirmat că industria auto, sectorul IT, sectorul energetic, agricultura sau turismul constituie "veritabile surse de avantaje competitive".

"Sectorul energetic dispune de certe avantaje competitive, de unde şi ambiţia României de a deveni hub energetic regional. Din păcate, însă, prin măsurile hazardate şi intempestive ale guvernării PSD, România risipeşte resurse energetice. În loc să avem politici de combatere a sărăciei energetice şi legi privind protejarea consumatorilor vulnerabili, românii suportă, în guvernarea PSD, preţuri record la gaze şi la electricitate. În agricultură, este esenţial să ieşim din cercul vicios prin care exportăm cereale şi materii prime, dar importăm foarte multe alimente. Iar pesta porcină şi managementul defectuos exercitat de PSD, cu consecinţe dramatice asupra zootehniei româneşti, arată cum nu trebuie guvernat în agricultura. Fermierii României au nevoie de soluţii inteligente, adaptate unei agriculturi moderne", a completat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-28Parerea ta...

MITICA GOARNA
28 Oct 2019

Sa vedem unde ajunge dupa guvernarea lui Sica!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine