2020-07-04 01:59

Iohannis, după întâlnirea cu noul ambasador al SUA la București: Continuăm Parteneriatul strategic

 |  15:00
Iohannis, după întâlnirea cu noul ambasador al SUA la București: Continuăm Parteneriatul strategic

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

"Am avut o primă discuţie foarte bună. Suntem hotărâţi să continuăm Parteneriatul strategic foarte bun pe care îl avem. Domnul ambasador este foarte dispus să se implice total în dezvoltarea tuturor aspectelor acestui parteneriat. Am reiterat împreună aspectele cele mai importante, întâlnirile pe care le-am avut cu preşedintele Trump, faptul că România în NATO este un partener serios, credibil, care îşi alocă resursele promise. În partea de economie, am convenit să continuăm într-un ritm accelerat toate demersurile pentru a convinge investitorii americani să vină în România şi să continuăm proiectele foarte bune care sunt în curs", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după primirea lui Zuckerman.

În cursul după-amiezii, diplomatul american va avea o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

Sâmbătă, noul ambasador american acreditat în ţara noastră a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, context în care acesta din urmă a reamintit obiectivul, de mare importanţă pentru cetăţenii români, al accederii ţării noastre în Programul Visa Waiver.

Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie. El îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm, care a părăsit România sâmbăta trecută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-17Parerea ta...

PARAIPAN
17 Dec 2019

Deci vei face alupigus in continuare sterpule !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz