2019-05-26 00:11


Iohannis e NEMULȚUMIT. Ce LEGE importantă a trimis înapoi Parlamentului

 |  17:10
Iohannis e NEMULȚUMIT. Ce LEGE importantă a trimis înapoi Parlamentului

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, miercuri, Parlamentului pentru reexaminare legea de modificare Legea referendumului în privinţa prevederilor referitoare la referendumul organizat în cadrul procedurii de revizuire a Constituţiei.

În cererea de reexaminare, preşedintele aminteşte că CCR a constatat neconstituţionalitatea unor dispoziţii din legea menţionată, stabilind existenţa unui paralelism legislativ în textul adoptat iniţial, încălcarea rolului Curţii Constituţionale prin introducerea unui termen de două zile în care Parlamentul putea transmite instanţei constituţionale proiectul legii de revizuire a Constituţiei, şi faptul că data unui referendum de revizuire a Constituţiei trebuie stabilită prin lege, de către Parlament.

În urma reexaminării dispoziţiilor declarate neconstituţionale, Parlamentul a adoptat Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului în forma transmisă la promulgare. Sesizată cu o obiecţie de neconstituţionalitate, prin Decizia nr. 47/2018 Curtea Constituţională, a constatat că legea menţionată este constituţională în raport cu criticile formulate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-14

TAGURI: iohannis, lege, referendum, parlament, reviziure constitutie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


WRONG!
15 Mar 2018

E nesimțit, nu nemultumt...
ANONIM
18 Mar 2018

DE CE CCR TREBUIE DESFIINTATA ...??? CCR a informat oficial delegația Comisiei Europene că NU mai participă la evaluările MCV! Primul pas al PSD pentru SCOATEREA României din UE? https://www.ccr.ro/Anul-2018 ; https://www.comisarul.ro/articol/o-sa-aveti-un-soc-daca-veti-citi-cv-urile-judecato_935364.html
ANONIM
20 Mar 2018

Acum mai mult ca oricand este nevoie sa se intocmeasca LISTA cu cei cca 5-6 mii de banditi care au capturat si distrus Ro dupa 1990 , apoi distribuita atat in tara cat si la diaspora pentru a fi valorificata, pastrata de fii, nepoti si stranepotii nostri, ei au mai multe sannse sa ne razbune dar si sa ne acuze de LASITATE si ADORMIRE. In fiecare,institutie(structura) a statului, localitate cat de saraca din Ro, dupa 1990, s-a autoimpus cate cel putin un bandit sau mai multi devoratori ai neamuluji care trebuie pusi pe liste, centralizate pentru ca acestia sa fie responsabilizati de catre cineva chiar daca nu vom fi lasati de catre STAPANII nostri de SCLAVI MODERNI.
Random imageUltimele stiri


STARBAG