2020-08-07 01:51

IOHANNIS escaladează conflictul cu DĂNCILĂ: „Resping categoric propunerile de miniștrii interimari! Criza este generată de comportamentul iresponsabil al PSD”

 |  18:30
IOHANNIS escaladează conflictul cu DĂNCILĂ: „Resping categoric propunerile de miniștrii interimari! Criza este generată de comportamentul iresponsabil al PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarant, joi seară, că respinge categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari pentru ministerele deţinute de ALDE, partid ai cărui reprezentanţi s-au retras din Guvern.

Iohannis a precizat că refuză să gireze un joc politic meschin. Declaraţia e făcută după ce Guvernul a sesizat CCR în legătură cu refuzul preşedintelui de a desemna miniştriii interimari.

„Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin şi ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari. Să fie clar: Guvernul actual şi-a schimbat componenţa politică, în aceste condiţii Constituţia indică fără echivoc ce trebuie să facă prim-ministrul", a spus Iohannis, potrivit News.ro.

„Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil faţă de guvernarea României. Această criză de care sunt vinovaţi PSD şi toţi aliaţii lor din aceşti ani tinde să se acutizeze şi să aibă consecinţe din ce în ce mai grave care vor fi resimţite de toţi cetăţenii", a argumentat preşedintele.

El a adăugat că „disperarea" PSD de a rămâne la putere, conflictele din coaliţia de guvernare , luptele interne şi „târguielile" pe funcţii nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor.

În opinia preşedintelui, este datoria şi obligaţia premierului să meargă de urgenţă în Parlament pentru a obţine votul de validare.

„Acest guvern nu mai are legitimitate în faţa românilor încă din 26 mai, când cetăţenii s-au exprimat prin vot că sancţionează direcţia în care PSD duce România. Acum, Guvernul nu mai are nici legitimitate politică şi asta explică frica doamnei premier de a se prezenta în faţa legislativului. Soluţia nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de cârpeli, precum desemnarea unor interimari, ci de a tranşa situaţia cât mai curând în Parlament. Acesta este unicul mod prin care guvernul poate încerca să-şi recapete măcar legitimitatea politică", a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a remarcat că PSD a schimbat în trei ani de guvernare trei guverne şi 80 de miniştri, ceea ce a indus instabilitate.

„Chiar în aceste zile doamna premier iarăşi vrea să schimbe nu mai puţin de 8 miniştri, adică o treime din Guvern. (...) În toată această perioadă PSD a golit de conţinut funcţia de ministru. Avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice”, a afirmat Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propuneri de interimari pentru cele trei ministere deţinute de ALDE: Energie - Niculae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-05Parerea ta...

BABUIN
05 Sep 2019

Oare specimenul asta este lipsit de bun simț???de ce nu motiveaza??? Sau ptr ca asa vrea muschii lui de gica contra sterp ???
PE LOC REPAUS.
06 Sep 2019

Nu vedem escaladarea ? Vedem ca pune accentul vorbiri pe ne munca PSD-lui. Până la rezolvarea problemelor mai este un mic pas.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz