2020-02-18 17:35

Iohannis FACE PRAF bugetul pentru 2019: ”Arată DISPREȚUL total față de așteptările românilor”

 |  15:58
Iohannis FACE PRAF bugetul pentru 2019: ”Arată DISPREȚUL total față de așteptările românilor”

Președintele Klaus Iohannis avertizează că bugetul propus de PSD-ALDE și adoptat astăzi de Parlament este construit superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice, neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, adică tocmai ceea ce PSD a promis și nu face.

Președintele Iohannis acuză coaliția PSD-ALDE de incompetență, oportunism și rea-voință, "prin asumarea acestui buget lipsit de rigoare și responsabilitate". El spune, de asemenea, că bugetul adoptat astăzi în Parlament amanetează viitorul românilor, iar întârzierea fără precedent a bugetului arată, de fapt, lipsa de soluții reale ale guvernării în raport cu promisiunile făcute.   Ce spune președintele, potrivit unui comunicat transmis de Administrația prezidențială:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că bugetul propus de PSD-ALDE, și adoptat astăzi de Parlament, arată disprețul total al coaliției majoritare față de așteptările românilor, care vor o guvernare responsabilă și credibilă, preocupată de nevoile reale ale oamenilor. La nivelul Executivului, însă, lucrurile sunt complet diferite față de ceea ce își doresc cetățenii, iar acest buget reprezintă cel mai elocvent exemplu al unei guvernări care amanetează viitorul românilor.

Cu o abordare rigidă și autoritară, PSD-ALDE a venit în Parlament, cu o întârziere nepermis de mare față de termenul legal, cu un buget care nu poate fi executat. Întârzierea fără precedent a bugetului arată, de fapt, lipsa de soluții reale ale guvernării în raport cu promisiunile făcute.

În pofida încercării PSD de a adopta pe repede înainte acest buget, Partidul Național Liberal a reușit să treacă un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din România: majorarea semnificativă a alocațiilor pentru copii. Este o victorie importantă a opoziției, care ar fi putut să nu rămână singulară, dacă majoritatea PSD-ALDE ar fi fost interesată în mod real de a identifica acele măsuri care să conducă la prosperitate și la o viață mai bună pentru români.

Bazat pe surse de finanțare speculative, bugetul PSD-ALDE neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani. PSD nu doar că ignoră situația persoanelor cu dizabilități, dar pedepsește într-un mod cinic sute de mii de persoane cu dizabilități grave, precum și familiile acestora. În bugetul PSD-ALDE pe 2019, cheltuielile pentru persoanele cu dizabilități sunt lăsate integral în sarcina autorităților locale. În contextul situației critice în care sunt aduse autoritățile locale în ceea ce privește alocările bugetare, există riscul imposibilității de plată a tuturor cheltuielilor aferente persoanelor din sistemul de asistență socială.

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realitățile economice, neglijează investițiile și prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de școli, spitale, grădinițe, adică tocmai ceea ce PSD a promis și nu face. Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor și să prezinți bugetul pe 2019 drept un buget al investițiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investițiilor din fonduri naționale la nivel local față de anul 2018.

În acest context, este cu atât mai revoltătoare creșterea excesivă a fondurilor alocate partidelor parlamentare. PSD profită din plin de aceste majorări pe care și le-a dat singur cu atâta dărnicie, în vreme ce nu a găsit resurse bugetare pentru a acoperi în mod echilibrat necesitățile din atât de multe domenii esențiale deficitare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că PSD și ALDE au dus populismul și demagogia în zona iresponsabilității grave, prin punerea în pericol a stabilității și predictibilității economice.

Coaliția PSD-ALDE nu face altceva decât să demonstreze incompetență, oportunism și rea-voință prin asumarea acestui buget lipsit de rigoare și responsabilitate. În loc să fie un buget credibil și sustenabil, care să consolideze situația finanțelor publice și să ofere României predictibilitatea necesară, bugetul PSD-ALDE este din nou pe contrasensul realităților economice și al așteptărilor cetățenilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-15Parerea ta...

MARINELU
15 Feb 2019

Ce sa faca praf, ca el este pulbere!
MANDARINA
15 Feb 2019

Mai bine ne explica si noua cum este cu audierea Ravasitoarei, noaptea, ca hotii!
IN AFARA LEGII...
15 Feb 2019

Organizatia mafiota psd trebui scoasa in afara legii conf. Legii partidelor politice art.46 ( b , c , d ). Aceasta mafie reprezinta doar interese de grup si urmareste salvarea de puscarie a lichelelor din interiorul '' la famiglia ''.
PENTRU TZUTZRII LUI JOH-ANUS
15 Feb 2019

VAI CE GRIJULIU E FUHRERUL CU COPIII ORFANI !!!DE CE N-A FOST ASA GRIJULIU SI CU COPIII DIN RASINARI AI FAMILIEI ILUTZ RAMASI ORFAN DE AMBII PARINTII IN URMA UNEI TRAGEDII DE CE I-A VANDUT PE EI SI O FETITA DIN AVRIG DE CATEVA LUNI PENTRU ORGANE UNOR CRIMINALI CANADIENI? MERITA IN IAD SA ARDA SI EL SI COTARLA DE NEVASTA-SA AU INCASAT 9000$ PENTRU SUFLETELE ACELEA NEVINOVATE IAR ACUM SLUGOI PERVERS AL NEMTILOR OROPSESTE ROMANII SI ROMANIA AR MERITA SOARTA LUI JFK
NEGRO
15 Feb 2019

Aceasta insailare pompieristia de buget a Geambasului de Teleorman a fost aprobata cu vanzarea Tarii catre UDMR, calul troian al lui Viktor Orban in Romania. Aferim, coane Dragneo, caci suntem toti europeni, desi unii sunteti grofi si altii suntem serbi. Dar matale ai trecut hodoronc-tronc in gasca celor alesi. Sa nu uiti insa. Ai scuipat ca un scelerat pe legile democratiei. Te-ai lasat cumparat de prietenii de la rasarit. Aici te-ai inconjurat de lingai tradatori autohtoni. Te gudura votul lor imbecil, cand le arati cum sa faca cu degetul. Dar Romania va trai si dupa batjocura domniei tale. Si va mai fi justitie si dupa ce steaua dumitale va apune. Asa ca, ipochimenule, vei avea doar putin de huzurit... Sa iei aminte...
CETATEANUL . . .
16 Feb 2019

Si uite asa PSD o sa gastige iar alegererile !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine