2019-11-17 18:04

IOHANNIS îi cere ministrului Carmen DAN să își asume responsabilitatea. Apelul președintelui către forțele de ordine

 |  17:30
 IOHANNIS îi cere ministrului Carmen DAN să își asume responsabilitatea. Apelul președintelui către forțele de ordine

Preşedintele Klaus Iohannis solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, să-şi asume responsabilitatea pentru modul în care a gestionat situaţia din timpul protestelor şi să prezinte un raport detaliat privind modul în care forţele de ordine au acţionat şi la ordinul cui, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României face un apel la toate forţele de ordine ca pe viitor să urmeze cu stricteţe procedurile, să nu răspundă disproporţionat şi mai ales să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor. Instituţiile statului, inclusiv Jandarmeria, au suficiente resurse şi experienţa necesare pentru a izola elementele agresive, astfel încât evenimente precum cele de seara trecută să nu se mai repete pe viitor. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, să-şi asume responsabilitatea pentru modul în care gestionat situaţia din timpul protestelor şi să prezinte un raport detaliat privind modul în care forţele de ordine au acţionat şi mai ales la ordinul cui", se arată în comunicatul citat de Agerpres. Şeful statului condamnă cu fermitate actele de violenţă, indiferent de cine le comite şi împotriva cui sunt îndreptate. „Este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat şi reţinut grupurile de indivizi cu atitudine huliganică şi violentă, permiţându-le acestora să deturneze protestul cu consecinţe dintre cele mai dramatice. Jandarmii ştiu foarte bine că violenţa generează şi mai multă violenţă, iar odată declanşată o asemenea spirală este aproape imposibil de controlat sau de stopat. Jandarmii trebuie să aibă o atitudine defensivă, nu ofensivă, misiunea lor fundamentală este aceea de a proteja instituţiile statului, ordinea constituţională, dar în primul rând cetăţenii, inclusiv cei care protestau într-un număr foarte mare în mod eminamente paşnic", se menţionează în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-11Parerea ta...

UN ROMAN NECAJIT
11 Aug 2018

Un presedinte trebuie sa fie impartial. Din momentul in care a fost ales repezinta interesele in tregului popor nu doar al partidului care l-a sustinut. Doar in Romania este altfel. IN KOSOVO PRESEDINTELE FATMIR SEJDIU A FOST DEMIS PENTRU CA, AVUT O INTALNIRE CU MEMBRII PARTIDULUI CARE L-A SUSTINUT. In Romania presedintele nu face decat instabilitate si este mentinut. Pacat ..Mare pacat ..Speram sa avem liniste si stabilitate.. NU LA CEEA CE SE INTAMPLA ACUM....Nu sunt cu nici un partid dar nu este bine ....
ANONIM
11 Aug 2018

Păi jigodia asta mai vrea un mandat ... si ptr asta calcă pe cadavre ( vezi colectiv/napalm/ guvernul lui) Probabil ca se astepta sa aibe motive de un nou colectiv ...FELICITARI JANDARMERIEI...EI SUNT PTR MENTINEREA ORDINEI....SPER SA FIE LA INALTIMEA MISIUNII LOR....
ANONIM
11 Aug 2018

TREBUIE ALUNGAT DIN TARA HOTUL DE CASE SI CRIMINALUL DE COPII
ANONIM
11 Aug 2018

El este capul rautatilor ,acest sas alogen bolnav!
GENOCID
11 Aug 2018

Dupa mineriada din anii"90 aceasi organizatie criminala psd se comporta cu brutalitate fata de oameni care nu sunt de acord cu dictatura si conducerea tarii de catre puscariasi si analfabeti de cea mai joasa spetza Aceste gunoaie analfabete constituite in GIO au fost votate de mizeriile si excrementele Romaniei.
BABUIN
12 Aug 2018

JIGODIE.....ai bunul simt si asumati întâi tu nenorocirile ce le provoci ....si apoi cere altora asa ceva ....dacă zici ca esti bărbat, asumati asta si dati demisia ... si vino inapoi la urne ... si vei PRIMII ce au aruncat huligani tai.....MUY BIEN
@BABUIN
12 Aug 2018

Balmajesti franturi de fraze Asteapta ,poate iti trec starile de nebuneala de la droguri mai pork nazist mincinos si misogin si gay si homalau De cand a fost pus homalaul asta venetic scarbos la carma tarii toate merg anapoda Ia spune bai iohannus ce ai facut tu pentru tara si romani I ai bagat in Shenghen cumva si noi nu stim Nu ,din contra te duceai cu minciuni la Merkel Din pacate ti ai gasit cozi de topor care sa saboteze Romania Vei raspunde bai veneticule !Osa te gasim si in gaura de sarpe satana nebuna!
@@BABUIN
12 Aug 2018

Care sunt acele nenorociri ca noi nu le vedem Din contra au crescut salariile si pensiile S a diminuat emigratia creata de psihopatul basescu prietenul vostru de ideologie fascista Acum tinerii drogati circula liber pe cfr au zeci de inlesniri Cel care creeaza nenorociri este nazistul sef cel cu caseleEl a ars 64 de tineri cu tot cu club ca sa si puna guvernul lui Si ce guvern ,,!!unul asemeni lui incompetent si naziAcum a adus ultrasii sa repete marsavia de la COLECTIV Va raspunde sa nu aiba grija Tot ce face se va deconta candva Tradator de neam si tara !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray