2019-12-11 21:09

Iohannis îi cere premierului Dăncilă să îi transmită agenda fiecărei şedinţe de Guvern

 |  11:03
Iohannis îi cere premierului Dăncilă să îi transmită agenda fiecărei şedinţe de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

"Stimată doamnă Prim-ministru, în vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului", îi scrie şeful statului premierului, referindu-se la articolul conform căruia "preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii", iar "preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă".

El invocă faptul că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.

"Potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului", menţionează preşedintele.

Demersul preşedintelui vine în contextul în care PSD a anunţat că ia în calcul emiterea unei OUG privind codurile penale şi a informaţiilor referitoare la posibilitatea adopetării unui act normativ privind amnistia şi graţierea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-17Parerea ta...

ANONIM
17 Dec 2018

Dar cine esti tu grofule???? Exista agenda publică.....nu stii sa citesti????
ANONIM
17 Dec 2018

Dar cine esti tu grofule???? Exista agenda publică.....nu stii sa citesti????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray