2019-10-23 03:17

Iohannis îi răspunde lui Dragnea:Nu mi-a fost şi nu-mi e teamă nici de CCR

 |  15:26
Iohannis îi răspunde lui Dragnea:Nu mi-a fost şi nu-mi e teamă nici de CCR

Preşedintele Klaus Iohannis spune că discuţia despre o eventuală suspendare a sa devine "un loc comun", adăugând că nu se teme de aşa ceva, întrucât toate acţiunile sale se încadrează în cadrul constituţional. "A, că nu le convine... asta este posibil, dar nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional", a declarat Iohannis.

Întrebat, joi, de jurnalişti, dacă îi este teamă că s-ar putea ajunge la Curtea Constituţională sau la o eventuală suspendare a sa, Klaus Iohannis a spus: "Asta cu suspendarea, între timp devine aşa, un loc comun".

"Nu mi-a fost şi nu îmi este teamă de aşa ceva şi nici de Curtea Constituţională. Absolut toate acţiunile mele se încadrează perfect în cadrul constituţional. A, că nu le convine... asta este posibil, dar nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional, egal cum vrea unul sau altul să interpreteze aceste lucruri", a continuat şeful statului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, după CEx, că respingerea numirii Olguţei Vasilescu de către preşedintele Klaus Iohannis ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

”Ne-am obişnuit cu dl Iohannis să facă orice, dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei”, a spus Dragnea, întrebat dacă este de părere că preşedintele ar putea respinge numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale.

”În cazul în care refuză, vom acţiona constituţional. O să ne întâlnim şi o să stabilim ce facem. (...) În situaţia din România, bineînţeles că întotdeauna avem cel puţin două planuri”, a mai spus liderul PSD.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că Lia Olguţa Vasilescu este propunerea PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Decizia a venit după ce, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere Ilan Laufer - Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu - Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-22Parerea ta...

ANONIM
22 Noi 2018

Toate actiunile tale se inscriu in cadrul delicventei si a penalului!
ANONIM
22 Noi 2018

Daca incearca suspendarea lui Iohannis mafia psd o va SUGE CA LA REFERENDUM.
@ ANONIM
23 Noi 2018

Acestui STERP nu ii este frica de nimeni...nici de domnul al de sus, deși se da mare credincios ....dar credincios in a eluda legea cu orice ocazie ....auzi, cca 45 de dosare si el nu este penal ...UN MITOMAN DESAVARSIT....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray