2019-07-23 00:12

Iohannis, întrebat despre acuzaţiile privind finanţarea externă a protestului din 10 august: Nu am astfel de date

 |  20:06
Iohannis, întrebat despre acuzaţiile privind finanţarea externă a protestului din 10 august: Nu am astfel de date

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu are date privind finanţarea externă a protestului din 10 august.

Întrebat cum priveşte acuzaţiile coaliţiei de guvernare în legătură cu finanţarea externă a protestului din 10 august, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: ”Nu am astfel de date”.

PSD solicită instituţiilor statului să investigheze de urgenţă informaţiile care au apărut în spaţiul public cu privire la finanţarea externă a protestelor de stradă şi premeditarea acţiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. PSD spune că cetăţenii României au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, iar astfel de lucruri nu pot rămâne neinvestigate.

"Cetăţenii României, mai ales participanţii de bună credinţă la aceste manifestaţii, au dreptul să ştie întreg adevărul din spatele acestor mişcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor şi intoxicărilor publice, cine a plătit şi cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale împotriva instituţiilor statului român şi a ordinii constituţionale", se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

De asemenea, social-democraţii sunt de părere că informaţiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august "conţin indicii temeinice cu privire la acţiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranţa naţională şi autoritatea statului român".

PSD mai susţine că astfel de lucruri nu pot rămâne neinvestigate.

"Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic, ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparenţa totală a surselor de finanţare şi a intereselor celor care iniţiază, întreţin şi amplifică proteste de stradă în România", consideră social-democraţii.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că în baza informărilor primite de la SRI nu a avut indicii că acţiunea de protest din 10 august a fost organizată sau susţinută de o anumită entitate, organizaţie sau că s-au primit finanţări externe, dar că instituţiile statului ar trebui să facă verificări, având în vedere "filmuleţele" apărute în spaţiul public şi "aspectele care reies din acele înregistrări".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

ANONIM
13 Sep 2018

De unde sa stie el de finantare externa Nu il intereseaza lucrul acesta,de vreme ce si la el in cont intra tainul ,destul de gras de la acesti straini care au interese f f mari in destabilizarea tarii
ANONIM
13 Sep 2018

El este cel mai PROST....INFORMAT ....hahaha
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray